Boken får tittelen «Herman: Historier fra en udiagnostisert oppvekst» og lanseres i oktober, melder Bonnier. Herfra beskrives boken som en slags biografisk barnebok.

– Jeg hadde lyst å skrive en bok til alle som føler seg annerledes. Det blir både skummelt og gøy å vise fram innsiden av det rotete hodet mitt, men jeg håper boka kan være både morsom og nyttig for barn og de som engang har vært barn, sier Flesvig selv via pressemeldingen.

Om samarbeidets opptakt, sier Loe:

– Herman banket på døra mi en dag og spurte om vi skulle skrive bok. Etter det har han bare fortsatt å komme. Han setter seg ned og snakker. Han er nok en del rarere enn jeg trodde.

«Herman: Historier om en udiagnostisert oppvekst» er utviklet på eget forlag, Daphne, sammen med Flesvigs manager og forretningspartner, Laila Robe Ludvigsen. Boka gis ut i samarbeid med Bonnier Norsk Forlag.

– Herman Flesvig er blant Norges viktigste forbilder, og Bonnier Norsk Forlag er utrolig stolte av å gi ut en bok med ham og unike Erlend Loe, sier Bonniers redaksjonssjef for sakprosa, Andreas Hatlevik, og legger til:

– Det gir det en ekstra dimensjon at boka ufarliggjør det å være litt annerledes.

Boka er illustrert av Bård Sletvold Torkildsen.