Det viser Matprats juleundersøkelse gjennomført av YouGov. Undersøkelsen viser dessuten at tre prosent av oss sverger til lutefisk og tre prosent til pizza på julaften.

Det melder Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) på sine nettsider.

– Juletallene er som de pleier å være. Ribbe og pinnekjøtt hører fremdeles til julemiddagen, med ribbe på førsteplass og pinnekjøtt som en god nummer to. Kalkunen tar tredjeplassen, forteller analyseansvarlig i Matprat, Gunnar Thoen, ifølge Nationen.

Han forteller at de ser et skille mellom øst og vest når det gjelder julemiddagen.

– Mens østlendingene velger ribbe, elsker vestlendingene pinnekjøttet sitt. Ribba går av med sammenlagtseieren for hele landet, og går også til topps i Trøndelag og Nord-Norge, sier Thoen.

Thoen mener en av årsakene til at pinnekjøtt øker i popularitet er at flere har innvandrerbakgrunn i Norge.

– Vi ser at flere innvandrere er representert i våre undersøkelser. Folk som ikke er født i Norge har ikke det samme forholdet til ribbe som vi har. Lam og sau framstår som mer universelle dyreslag med hensyn til kjøttmiddagen.