Terje Bendiksby / NTB
Agnete Brun / Netflix
Hallgrim Haug / Netflix
Agnete Brun / Netflix

Det blir seks halvtimes episoder med fabuleringer rundt hva som skjer når et knippe mennesker strander på en flyplass og det bare er 24 timer igjen til julaften.

Regissør Per-Olav Sørensen står for serien og var også med på å skrive manus sammen med blant andre forfatteren Lars Saabye Christensen. De to laget også NRK-serien «Halvbroren» sammen.

Dette er som kjent ikke Sørensens første juleserie på strømmetjenesten: Han gjorde stor suksess med to runder «Hjem til jul». På engelsk het den «Home for Christmas» – og den nye juleserien har for øvrig tittelen «A Storm for Christmas».

Ida Elise Broch fra «Hjem til jul» er med også i «Julestorm», sammen med Jan Gunnar Røise, Alexandra Rapaport, Jon Øigarden, Thea Sofie Loch Næss, Evelyn Rasmussen Osazuwa, Ravdeep Singh Bawja, Kyrre Hellum, Talia Angelica Lorentzen og Line Verndal.

Svenskene stiller med Valter Skarsgård, Hanna Ardéhn og Ibrahim Faal, mens fra Danmark blir Maibritt Saerens, Ghita Nørby og Sus Wilkins å se.

Serien utspiller seg på Oslo lufthavn, der noen er «for å ønske sine kjære velkommen, noen for å reise hjem til familiene sine, og noen for å fly bort og slippe unna julen», heter det videre om juleserien – som Netflix karakteriserer som «hjertevarm» handlingsmessig.