Anslagsvis 2- til 300 ungdommer samlet seg natt til søndag på Festningen. Hovedtyngden av disse var russ som markerte starten på russetida.

Tilløp til slåssing

Da Adresseavisen var på Festningen i 2-tiden var det fortsatt mye russ, og god stemning. I likhet med i fjor var det lite antydning til bråk.

- Vi har til nå hatt tre bortvisninger og et par tilløp til slåsskamper, men alt i alt har det vært rolig for vår del, opplyser Roger Gustafson i politiet.

Vil ha det gøy

Han ledet politiets arbeid på Festningen, og hadde inntrykk av at russen oppførte seg bra.

- Russen er her for å drikke og ha det gøy, så det er lite problemer med dem. Erfaringsmessig er det andre som lager mer bråk enn russen, sier Gustafson.

I løpet av natta kom det ifølge operasjonsleder Ebbe Kimo ytterligere et par-tre bortvisninger.

Både politiet, natteravnene og Røde Kors var tydelig til stede på Festningen.

Operativ leder for Trondheim Røde Kors, Merethe Liland, bekrefter inntrykket av en fin natt.

- Russen har oppført seg veldig bra, all ære til dem for det, sier Liland, som ikke har noen spesielle oppdrag å melde om.

Fyll og bråk i byen

Selv om det var rolig på Festningen kom det imidlertid flere meldinger om fyll og leven i sentrumsområdene. Tidlig på natta ble én person pågrepet etter å ha slått en annen med flaske på Solsiden.

Andre pådro seg anmeldelser etter å ha truet dørvakter, nektet å oppgi personalia til politiet og for brudd på pålegg om å forlate byen.