Onsdag skrev trd.by om eier-krisen i Studentmediene i Trondheim.

Studentmediene eies av Samfundet og Studentsamskipnaden, men i desember trekker Samfundet seg ut av aksjeselskapet. Dermed spøker det for Norges eldste studentavis, Under Dusken, som fylte hundre år nylig.

- Dette var helt nytt for oss inntil vi leste om det i går, sier gruppeleder Ottar Michelsen i Trondheim SV.

Lik trd.by på Facebook

- Må brette opp ermene

Nå vil Sv få saken behandlet politisk for å forhindre at Under Dusken går dukken.

- Vi har et nært og godt samarbeid med begge eierne. Det er viktig at vi ikke bare sitter og ser på at Under Dusken forsvinner. Her må kommunen brette opp ermene, sier Michelsen.

Ifølge Universitetsavisa er Under Dusken den største utgiftsposten for Studentmediene. Det koster rundt 700 000 kroner årlig å produsere studentavisen.

- Det er ikke så mange penger som skal til for at Under Dusken skal få leve videre.  Her må vi kunne bidra, sier Michelsen.

- Trondheim liker å se på seg selv som Norges beste studentby. Da er det utrolig viktig med gode studentmedier, slik som vi allerede har i dag. Det er det viktigste talerøret fra studentene til studentene, legger Michelsen til.

Får mange støttemeldinger

Daglig leder Mikkel Bolstad Dæhli i Studentmediene setter pris på støtten fra politisk hold.

- Jeg synes det er veldig hyggelig at politikerne bryr seg om fremtiden til Under Dusken, sier Dæhli.

Han sier at de har fått en rekke henvendelser fra folk etter at nyheten sprakk på onsdag.

- Vi har ikke hørt noe fra andre politiske partier, men vi har fått stor støttet fra studentene i byen i hvert fall. Og så har mange tidligere studenter kommet med støttemeldinger, sier Dæhli.