Onsdag ettermiddag blir de to pågrepne personene fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Politifullmektig Marthe Kulset Dahl i Trøndelag politidistrikt vil be om én uke varetektsfengsling med full isolasjon for begge.

- De er foreløpig siktet for en grov narkotikaovertredelse som omhandler oppbevaring av det narkotiske stoffet MDMA. Det er også grunn til å mistenke omsetning av stoffet, sier hun til Adresseavisen.

Følg trd.by på Facebook

- Vesentlig mengde

MDMA (3,4-metylendioksymetamfetamin) er virkestoffet i partydopet ecstasy. Det er et rusmiddel som virker både sentralstimulerende og hallusinogent. Rusvirkningen beskrives som oppkvikkende, og forårsaker forsterkede sanseinntrykk samt følelser av eufori og velvære.

- Det ble beslaglagt i underkant av 200 gram, og det er en vesentlig mengde som gjør at vi ser på dette som et grovt lovbrudd. Helsemessig er dette stoffet alvorligere enn tilsvarende brukerdose med amfetamin, sier Kulset Dahl.

- Ukjent for politiet

Hun forteller at kvinnen og mannen ble pågrepet på en privat adresse i Trondheim og der ble også det aktuelle stoffet beslaglagt.

- Disse personene er ikke kjent for politiet fra før av, sier hun.

Politioverbetjent John Torger Konstad ved organisert kriminalitet/narkotika i Trøndelag politidistrikt opplyser at det var en tidligere pågripelse i sommer som førte politiet til denne ukas sak.

- I forbindelse med etterforskningen i den første saken fra sommeren dukker det opp en mistanke til en av de to som er pågrepet denne uka, sier han.

- Flere beslag de siste årene

Han forklarer at det er virkestoffet til ecstasy som er beslaglagt, og ikke de ferdig produserte ecstasytablettene.

- Virkestoffet MDMA er et rusmiddel i seg selv, og de siste par årene har vi gjort flere forholdsvis store beslag av dette stoffet, sier han.

I fjor beslagla norsk politi 114 000 piller med partydopet ecstasy. Det har aldri vært et så stort beslag av MDMA, ifølge Kripos som trekker paralleller til rave-bølgen som traff landet på starten av 2000-tallet.

- Ut fra sakene vi sitter med, så virker det som det har tatt seg opp. Det er ikke sjelden at vi gjør beslag av ecstasy eller MDMA, sier Konstad.

- Brukes på byen

I fjor vår, sommer og høst valgte politiet i Trøndelag å ha et spesielt fokus inn mot bestemte miljøer, og det ble gjort en del store beslag.

- Mitt inntrykk er at dette er et rusmiddel som er populært blant folk som skal på byen, sier Konstad.

Pia (23) fant neddopet narkoman: Sjokkert over hjelpen på legevakta