Appen DogBuddy ble denne måneden lansert i Trondheim, som andre by i Norge. Tjenesten, som omtaler seg selv som “Airbnb for hunder” skal hjelpe de som sitter uten hundepassere å koble seg sammen med noen med hundeerfaring.

Nå kan du se Kim Kardashian som katt

– Jeg vet selv hvor vanskelig det kan være å finne en pålitelig hundepasser som kan ta vare på hunden din når man skal reise bort eller jobbe sent, så jeg kom på ideen om å koble sammen personer som har erfaring med å ta hånd om hunder med hundeeiere på en trygg og enkel måte, sier grunnlegger Richard Setterwall.

Appen DogBuddy oppsto etter at grunnlegger Richard Setterwall selv slet med å finne pass til hundene sine. Foto: Privat

Strenge tester

Setterwall startet DogBuddy sommeren 2013, da med utgangspunkt i London. Senere har de utvidet til Storbritannia, Spania, Italia, Frankrike, Tyskland, Sverige og til slutt Norge.

– Vi har fått utrolig positiv respons fra brukerene våre, sier Setterwall.

Jan Olav og Mireen sluttet i jobben for å dyrke grønnsaker - Det var vinn eller forsvinn

Grunnleggeren sier de tar sikkerhet seriøst og vurderer hundepasserene nøye, i tillegg til at man dekkes av selskapets forsikring.

– Vi godkjenner bare rundt ti prosent av de som søker om å bli hundepassere. Vi gjør alt fra online-tester til ID- og bakgrunnskontroller. I tillegg kan man se vurderinger fra andre hundeeiere, sier han.

Bra med konkurranse

Delingsøkonomitjenester som Airbnb og Uber har det siste året fått kritikk fra flere hold. Setterwall sier DogBuddy vil gjøre sitt for å være en del av en velfungerende økonomi.

– Jeg tror litt konkurranse bare er bra for økonomien og industrien som helhet. Det driver innovasjon og spillerene blir tvunget til å tilpasse seg til ny teknologi, noe som til syvende og sist er bra for alle, sier han.

På tide å fornye badet? Disse 12 superfine nyhetene koster under 1000-lappen