– Pulsen stiger når jeg tenker på det, sier Djesa Belle Halstad og smiler nervøst. Hun er litt usikker på om hun angrer på julekalender-ideen.

– Når dere skriver om det må jeg nesten bare gjennomføre, sier 32-åringen fra Stavanger.

Pakkekalender-måneden

Julehøytiden nærmer seg med storskritt, og med adventstiden kommer julekalenderne i sine mange forskjellige innpakninger. Fra sjokoladekalender til de minste, sminkekalender til de fjonge og øl-kalender til de tørste.

Byas våger påstå at det finnes noe for de fleste i julekalender-universet.

De siste årene har fenomenet også funnet veien til sosiale medier, hvor flere kreative konsept har dukket opp.

24 utfordringer

I år har Halstad funnet sin egen vri på julekalenderen: Hver dag frem til jul skal hun gjøre det hun frykter mest. Ideen fikk hun etter å ha deltatt på et lederkurs hvor temaet var å møte sin egen frykt.

– Jeg bestemte meg for å gjøre det til en vane, sier Halstad.

Og listen over utfordringer er lang.

– Jeg skal bade i sjøen i desember, lære meg å sykle, sove utendørs, gå uten mobilen et helt døgn og spise verden sterkeste chili – for å nevne noe.

Blind-date

Det er spesielt to ting hun gruer seg til.

– Jeg har alltid hatt edderkoppfobi. Derfor er et punkt å holde en tarantell. Jeg har ikke funnet en enda, så det er bare å ta kontakt hvis noen har en jeg kan holde, sier Halstad, som innrømmer at hun innerst inne håper ingen melder seg.

– Det er min absolutt verste frykt, sier hun og ler.

Den andre utfordringen innebærer også litt hjelp fra omgivelsene.

– Jeg ønsker å dra på en blind-date. Det blir absolutt en utfordring for meg.

– Overvinne frykten

Hun har planlagt å møte egen frykt med en god dose humor. Alt vil bli dokumentert gjennom Halstads kanaler på sosiale medier.

Hvorfor gjør du dette?

– Hensikten med kalenderen er selvfølgelig å bli tøffere og bli mer vant til å være utenfor komfortsonen min. Også ønsker jeg å inspirere andre til å møte sine frykter og trå utenfor komfortsonen. Og sist, men ikke minst lage litt underholdning til både latter og ettertanke, sier Halstad, og legger til:

– Så håper jeg kanskje noen kan bidra med en mann eller noen krypdyr.