- Trondheims spisesteder blir utsolgt på minutter, det er helt rått. Selv var jeg i byen for noen uker siden, og måtte sitte klar ved midnatt for å sikre meg mat til dagen etter, forteller markedsfører i Too good to go, Malene Berthelsen Lindgren.

Hele 23 av byens spisesteder er med i appes tilbud, og Berthelsen Lindgren forteller at de har et stort ønske om å utvide til flere bedrifter.

- Det er både trist og utrolig bra at Trondheim blir utsolgt så raskt. Nå skal vi få utvidet tilbudet, slik at enda flere kan hjelpe med å redusere matsvinnet i byen.

Særegen by

Hun mener Trondheim er særegen, da det er få byer som selger unna maten så raskt.

- Vi ønsker gjerne å få de store kjedene, som blant annet Dromedar, med på laget, men også de små og lokale spisestedene. Vi er veldig fornøyd med blant annet Mormors stue, og ønsker slike samarbeid og, legger Berthelsen Lindgren til.

Mormors stue var det første stedet som ble med i prosjektet, allerede i februar 2016. Assisternde daglig leder hos Mormors stue, Tina Hovelsen, forteller at de er veldig fornøyde med samarbeidet til nå.

- Av og til baker vi litt for mye, og da er det utrolig fint at det finnes et tilbud der vi får solgt ut siste rest. Vi tjener ikke mye på det, men det er for synd å kaste bra mat, legger Hovelsen til.

De selger normalt to poser med brød og boller gjennom appen hver dag, men av og til må de øke til flere.

Miljøbevisste mennesker

Hovedmålgruppen til Too good to go er alle mellom 25 og 35 år. Det er disse som bruker appen mest, men de har også lagt merke til en økning blant barnefamilier og pensjonister.

- Jeg tror det har blitt så populært i Trondheim fordi det bor mange miljøbevisste i byen. Det er også en studentby, og dette er et godt tilbud for de som ønsker en billig og kjapp matbit.

Blant annet er kafé-kjeden Starbucks med, som på landsbasis har reddet 15 182 porsjoner mat av totalt 850 000 porsjoner i hele landet, i løpet av ett år.

I en pressemelding forteller Joannis Vendrig, pressekontakt i Starbucks, at de er veldig fornøyd med utviklingen.

- Det er ikke noe annet enn en vinn-vinn-vinn situasjon ettersom det er bra for Starbucks som slipper å kaste mat, bra for kundene som får overskuddsmat til redusert pris og ikke minst bra for miljøet.

Disse 23 spisestedene er med fra Trondheim:

Byåsen Bakeri Heimdal, Rosten, Stavset, Trapphuset
Narvesen, Heimdal
Emmelines Kafé
Gaute fabrikkutsalg AS
Sprø
Scandic Lerkendal, Bakklandet, Solsiden og Nidelven
Café Mi Muser
Comfort Hotel Park
Thai Thai, Trondheim Torg
Quality Hotel Augustin (frokost, lunsj og middag)
Starbucks, Kongensgate
Mormors stue
Radisson Blu Royal Garden Hotel
Sushi Bar, Solsiden
Pipekake
Narvesen, Valentinlyst
Melhus Bakeri, Valentinlyst