Brynjar Fagerli (28) nærmer seg sitt siste VM i deres litt spesielle idrett.

Brødreduoen fra Trøndelag regnes som Norges beste og nest beste i feestyle fotball, som vil si triksing med fotball.

Lillebror Erlend blir kalt «tidenes beste» i verden.

I 2009 begynte reisen, som Trd.by skrev om i vår.

– Det har vært veldig spesielt. Vi har hatt tusenvis av treningstimer sammen for å å bli så god som vi kan bli og prestere vårt beste i konkurranser, sier Brynjar til Trd.by.

Brynjar legger trikseskoene på hylla, i konkurransesammenheng, i alle fall. Bildene er tatt i en tidlgiere anledning. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

I forrige måned kom Erlend på førsteplass og Brynjar på tredjeplass i åpent VM. I oktober er lukket VM i triksing i Kroatia. Det blir Brynjars siste mesterskap.

– Slutter ikke fordi jeg er lei

Brynjar velger å gi seg på topp med to VM-sølv, to VM-bronse og et EM-gull i kofferten, i tillegg til fire VM-gull i parkonkurranser med Erlend.

– Det er uunngåelig at det blir litt vemodig. Jeg slutter ikke fordi jeg er lei, men fordi livet har andre ting å by på, sier Brynjar.

Brødrene kan gjøre utrolige ting med en fotball. Her er Brynjar akrobatisk til høyre. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

De siste sju og et halvt årene har Brynjar studert på deltid, og i høst blir studiene fullført. På nyåret venter fulltidsjobb i Siemens.

– Det er en helhetsvurdering, og ikke bare jobb som avgjorde, sier Brynjar, som blir ferdigutdannet elkraftingeniør fra NTNU.

– Hvordan var det å si dette til Erlend? Dere kaller dere jo «Fagerlibrothers»?

– Jeg antydet i vinter overfor ham at det kunne bli siste sesong. Han syntes det var trist, men han hadde forståelse. Han kommer ikke til å gi seg, sier Brynjar.

Duoen vil ikke lenger herje i konkurranser sammen. Det synes også Erlend (t.h.) er vemodig. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Har «pushet» grensene

Det bekrefter Erlend (25).

– Det er en æra som er over. Vi har trent sammen nesten hver dag i 13 år. Det blir trist, men jeg forstår helt klart valget og støtter det 100 prosent, sier han, og understreker at de fortsatt vil trikse i lag og legge ut på sosiale medier som «Fagerlibrothers».

I år la de også ut en Youtube-video som viste deres mest elleville triks.

  • Se utdrag her:

Nå er Brynjar toppmotivert for å levere i sitt siste mesterskap.

Kanskje vil de «pushe» grensene i idretten enda litt til, som brødrene har gjort sammen i mange år.

– At vi har «pushet» grensene i idretten og gjort helt nye triks som folk ikke har sett før, det har vært noe av det mest givende, sier Brynjar.