Det er den danske manusforfatteren Tobias Lindholm («Borgen», «Jakten») som skal samarbeide med Walls foreldre, samt visepolitiinspektør Jens Møller Jensen, om en TV-serie som baserer seg på Kim Wall-saken.

Filmmagasinet Hollywood Reporter skriver at det planlegges seks episoder og at serien får tittelen «The Investigation». Prosjektet blir en samproduksjon med TV4 og C More, og også TV 2 i Norge skal være inovolvert. Etter planen går serien i innspilling neste år.

«Samarbeidet med Jens Møller og Ingrid og Joachim Wall er helt avgjørende for denne produksjonen. Jeg vil ikke lage en kriminalserie som er glad i gjerningsmannen eller forbrytelsen. Derimot er jeg interessert i menneskene og arbeidet som løste forbrytelsen, så vel som menneskene som må fortsette å leve livene sine etterpå. Det er en helt bevisst avgjørelse å ikke la gjerningsmannen figurere i serien – på noe tidspunkt", sier Lindolm.

I en uttalelse sier Ingrid og Joachim Wall at de på et tidlig tidspunkt bestemte seg for at datterens skjebne ikke skal bli glemt, og at de har tro på at Lindholm og Møller Jensen kommer til å fortelle historien fra riktig ståsted.

Det er altså selve etterforskningen som skal dramatiseres, melder bransjebladet videre. Herfra heter det også at beslutningen om å ikke vise gjerningsmannen kommer i kjølvannet av Erik Poppes vurdering da han laget filmen om terroren på Utøya.