Helt siden 31-åringen var barn, har hun vært glad i å tegne.

– Det høres kanskje klisjé ut, men spisebordet var alltid tegnebordet. Jeg har alltid vært «hun som tegner». Det har vært greia mi, sier hun og ler.

På videregående var kunstlinja et naturlig valg, og da hun skulle ta seg en utdanning endte hun opp på illustrasjonslinja ved Norges Kreative Høyskole som det het den gang.

En telefon forandret alt

Men å leve av kunsten virket både utrygt og urealistisk. Valget videre falt dermed på å utdanne seg som førskolelærer.

– Toget sporet litt av der ei vending, og det føltes riktig å ta en tryggere utdanning, sier Thea, som opprinnelig er fra Namsos, men har bodd i Trondheim i mange år.

I to år jobbet hun som førskolelærer, samtidig som hun tegnet på fritida. Instagram-kontoen hennes med illustrasjoner fikk etter hvert mange følgere.

I 2015 fikk Thea Nordal Vågan en telefon som gjorde det mulig å gå fra å være førskolelærer til å ha hobbyen som jobb. Foto: Synne Mauseth

– Dette var i 2012 og i 2013, og Instagram var noe helt annet enn det er i dag. Det var lettere å bli oppdaget, og følgerbasen vokste raskt.

En ting førte til den andre, og i 2015 fikk Thea en telefon fra Terje Leistad Heggvik, eier og driver av tatoveringsstudioet Onkel Henrys.

– Han spurte om jeg ville være lærling. Jeg var ikke i det miljøet, og hadde ikke tenkt i de baner i det hele tatt. Under en uforpliktende kaffe slang han en tatoveringsmaskin i hånda mi, sier Thea og ler.

Siden 2016 har Thea jobbet som tatovør ved Onkel Henrys i Midtbyen. Foto: Privat

Egen nettbutikk

31-åringen fant imidlertid raskt ut at bransjen var noe for henne, og siden 2016 har hun jobbet som tatovør. For to år siden åpnet hun også sin egen nettbutikk ved siden av jobben.

– Å tegne det jeg vil har alltid vært viktig for meg, og det får jeg også lov til som tatovør. Men det har alltid vært en drøm å starte noe eget.

Like før jul begynte Thea å selge t-skjorter med eget print på. Foto: Synne Mauseth

På nettsiden selger Thea print og kunsttrykk. Like før jul begynte hun også å selge t-skjorter.

– Salget har ikke eksplodert over natta, men tatt seg opp sakte, men sikkert. Selv om jeg ikke går i pluss, går jeg heller ikke i minus, og det er mange innom nettsiden, sier hun.

Nettsiden drives fra gjesterommet på Ranheim hvor hun bor sammen med samboeren.

– Det startet vel som et gjesterom, men nå er det både verksted, trykkeri, lager og kontor, sier Thea og ler.

– Rart å være hjemme

Thea peker på at verken jobben som tatovør eller illustratør er blant de tryggeste. Det har hun spesielt fått erfare i 2020.

– Å være tatovør er en livsstil. Vi jobber mye, og da var det veldig rart når vi måtte stenge i syv uker og holde oss hjemme. Vi er en close gjeng, så det var merkelig, sier hun.

Da de fikk åpne opp igjen, sto heldigvis kundene i kø.

– Mange kunne ikke dra på ferie, og valgte heller å bruke penger på en ny tatovering. Kundene var nok like ivrige som oss.

31-åringen har tegnet siden hun var barn. Med tiden har stilen forandret seg. Som tatovør liker hun den maritime stilen og ansikter. Foto: Privat

– Har det vært ekstra godt å ha en annen utdanning i tillegg i denne tiden?

– Mange sier at det er bra at jeg tok førskolelærerutdanningen, fordi da har jeg noe å falle tilbake på. Det er ikke sånn jeg ser det. Jeg føler ikke at jeg trenger noe å falle tilbake på. Dette er det jeg vil holde på med, sier hun og smiler.