Snapchat vokser raskest og har seks milliarder videovisninger hver dag, men Facebook er fortsatt størst: 1,55 milliarder mennesker bruker nå Facebook daglig, og noe av det tydeligste nå er bruken av video: Åtte milliarder - eller 8 000 000 000 - videoer spilles av hver dag, melder nettstedet Techcrunch.

For bare få år siden så var det knapt video på Facebook. Under arrangementet Sosial Trønder i Trondheim for kort tid siden så lovte norske Facebook-sjefen Rune Paulseth at det skal bli mye mer video for brukerne. Algoritmene hos Facebook vil jo avhengig av hva du liker eller ønsker, tilby riktig innhold og videoinnhold er noe av det folk ønsker mer av. 727 millioner brukere er nå forøvrig på Facebook KUN på mobil, opplyste Facebook-sjef Mark Zuckerberg nylig.

Facebook-sjefen Mark Zuckerberg på scenen under selskapets utviklerkonferanse, F8. Foto: FACEBOOK

Alt tyder nå på at Facebook går etter Youtube som verdens dominerende videoplattform. Forbes.com er blant mediehusene som har skrevet mye om den kommende video-kampen mellom de digitale gigantene.

Følg trd.by på ja; Facebook!

Snapchat-bruk øker

Men Facebook er ikke alene om å ha video som satsingsområde. Ifølge tall Financial Times sitter på, så har Snapchat nå seks milliarder videovisninger hver dag. Det bekrefter selskapet overfor avisen. Det er «bare» to milliarder visninger mindre enn Facebook har. Bare så sent som i mai hadde Snapchat to milliarder visninger hver dag, skriver Kampanje, så veksten er altså enorm hos dette yngste av alle store sosiale medier.

Men mens Facebook teller en visning når den har passert tre sekunder, så skal noen millisekunder være nok for at Snapchat tar visningen med i regnskapet, skriver Financial Times. Årsaken skal være at videoer på Snapchat som regel er mye kortere enn på Facebook. Ifølge Techcrunch så teller Youtube en visning etter 30 sekunder.

Norges råeste sex-snapper er blitt tv-stjerne: - Var full under hele innspillingen!

trd.by er selvsagt også på Snapchat: