Strategisjef i Uka 19, Nore Rystad, mener at bokstaven må ha forsvunnet i løpet av natt til onsdag.

- Det er selvfølgelig kjipt at noen stjeler. Vi har brukt lang tid på å lage disse, sier han.

Oppdatering: Torsdag morgen er U'en tilbake i Dokkparken! Strategisjef i Uka 19, Nore Rystad, opplyser at de ikke har plassert ut en ny bokstav. Noen har med andre ord angret seg i løpet av natt til torsdag. Sit Trondheim etterlyste U'en på sine Facebook-sider onsdag og startet kampanjen #bringhometheU. Kanskje det fungerte?

Torsdag morgen var U'en tilbake på plass. Foto: Synne Mauseth

Mye stjålet

Ifølge han er det heller ikke første gangen det skjer. Uka 19 startet forrige torsdag og siden da er det flere ting som har forsvunnet.

- Mye er stjålet til nå. Alt fra flere små skilt til større ting som denne bokstaven, forklarer Rystad.

Strategisjef i Uka 19, Nore Rystad, kan fortelle at bokstaven ikke er det første som har forsvunnet. Foto: Foto.samfundet.no

Han anslår at bokstaven i metall veier mellom 10 og 15 kilo.

- Man må være en skikkelig kraftkar for å få den med seg. Bokstaven er ganske vanskelig å stjele. Det at noen faktisk gidder, må jo bety at de bryr seg mye om Uka, sier Rystad.

På oppdrag fra Uka er det ivrige studenter fra Smørekoppen Engineering og Fader Herons Verksted som har laget bokstavene. På Facebook skriver de at U'en veier hele 50 kilo!

Malt byen rød

Strategisjefen oppfordrer alle til å la Uka-gjenstandene få være i fred.

- Det finnes mange interaktive konstruksjoner, blant annet DJ-booth og labyrint i Høyskoleparken, som man kan benytte seg av. Uka har malt byen rød, så det er mye å se på. Men vi oppfordrer folk til å bare se, ikke ta, sier han.

- Setter dere opp ny bokstav i Dokkparken?

- Vi har bygget forskjellige konstruksjoner i tre, men denne var av metall. Vi må se om vi kan finne en erstatning, men jeg ser også for meg at vi tar ned skiltet, forklarer Rystad.