Oljekrisen

Det kan gå mot et annus horrbibilis – et skrekkens år – i det norske arbeidsmarkedet, spår Norsk Industri. 25 000 jobber er tapt, og organisasjonen frykter at 70 000 jobber kan forsvinne, skriver NTB.

Les mer på adressa.no.

Pin-snappere dømt til fengsel

Mellom 3. til 24. april i år reiste et rumenske paret rundt i Sverige og Norge for å gjennomføre tyverier. Alle de ni ofrene deres var eldre mennesker. De fleste kvinner, skriver adressa.no.

Når de fornærmede betalte med minibankkortet sitt sto de og observerte pin-koden ved kassen. Etterpå skapte de gjerne en distraksjon og stjal lommeboka eller bankkortet fra de fornærmede, før de dro til minibanken for å prøve å ta ut ofrenes penger.

I går ble paret dømt til fengsel.

Skrekk-flue funnet i Sør-Trøndelag

Forsker Frode Ødegaard har funnet en såkalt elgbrems, en humlelignende flue, i Soknedal, skriver adressa.no. Det er første gang på 30 år at en elgbrems har blitt registrert i Norge.

Flua kan sprøyte larver inn i øynene på mennesker, og Ødegaard frykter nå at elgbremsen skal spre seg i rekordfart, skriver adressa.no.

Forsvaret får øko-underbukser

Foreløpig er det inngått tre kontrakter for leveranser av feltskjorter, underbukser og BH-er fra firmaer med en økologisk profil, skriver VG.

- Vi synes dette er en veldig god sak, og vi har gjort tester som viser at disse underbuksene er gode å ha på seg. Dette har selvfølgelig mye å si for soldater ute i felt, sier Simen Rudi i Forsvarets logistikkorganisasjon.

Selv om det nye undertøyet er noe dyrere, er ekstrautgiften overkommelig, mener han.

Åtte døde i storbrann i Paris

Brannen brøt ut i et femetasjes leilighetskompleks i 18. arrondissement i 4.30-tiden natt til onsdag, ifølge avisen Le Parisien.

Åtte personer, blant dem to barn, omkom.

- Hackere har tatt kontroll over 225.000 Apple-kontoer

Hackere har angrepet 225.000 iPhoner, og tatt kontroll over Apple-kontoene til eierne, ifølge et amerikansk datasikkerhetsselskap.

Med kontroll over Apple-kontoene kan hackerne blant annet kjøpe programmer i eiernes navn, eller de kan låse telefonen og kreve løsepenger for å låse den opp igjen.