- Det er litt trist. Jeg ser Tyholttårnet hjemmefra i Stjørdal. Jeg er ikke bare glad for å selge det, sier administrerende direktør Alf Joachim Vennatrø i Vennatrø Gruppen til adressa.no.

Eiendomsutvikleren fra Stjørdal har eid landemerket Tyholttårnet siden 2000.

Nå skal tårnet altså selges. Og prisantydningen på det 124 meter høye tårnet er 50-60 millioner kroner. Med på kjøpet får du også noen leietakere.

Spisestedet Egon er største leietaker, og holder til nærmere 75 meter over bakken. Restauranten er over to plan. Andre etasje roterer 360 grader i løpet av en time, slik at du får sett det meste av byen under måltidet. Egon har vært i tårnet siden 1999, og har en leiekontrakt som løper til 2028.

På bakkeplan, i sokkelbygget, er Heimdal Trafikkskole, Nordisk Sprøytebetong Midt-Norge og Vital Pharma leietakere. Leieinntektene fra de 1475 kvadratmetrene (kvm) er i overkant av fire millioner kroner i året.

Telenor eier deler av Tyholttårnet, som også er plattform for fjernsyns- og FM-sendere, og et knutepunkt for radiolinksamband.

Dette er det nye «poppisfaget» ved NTNU

960 søkte på 20 studieplasser ved det nye lektorstudiet innen idrett og kroppsøving på NTNU.

- Dette gjør gymlærerstudiet like populært som medisin og nanoteknologi, sier førstelektor Egil Galaaen Gjølme (48) til Adresseavisen.

Les mer på adressa.no.

Jentepoeng blir borte fra mange av NTNU-studiene

NTNU har i mange år gitt jenter to ekstrapoeng for å sikre kjønnsbalansen i en rekke studier som var for guttedominert. Nå har Kunnskapsdepartementet endret opptaksforskriften for høyere utdanning. Det gjør at jentepoengene forsvinner fra mange studier, skriver Universitetsavisa.

NTNU beholder jentepoengene på flere av sivilingeniørstudiene som ingeniørvitenskap og IKT, marin teknikk og datateknologi. Totalt beholder NTNU ekstrapoengene til jenter på ni studier.

Slutt for Trondheims smarteste par

Nobelprisvinnerne May-Britt og Edvard Moser skal skilles, men fortsetter som kolleger ved Norsk hjernesenter på NTNU i Trondheim.

- Dette er ikke noe vi har lyst til å dele med folk, men vi vet at ryktene går. Derfor er det viktig å si tydelig fra til alle om at dette ikke vil få negative følger for senteret. Isolert sett er dette en privatsak, men vi ønsker å berolige alle som føler utrygghet for instituttet og forskningen vår, sier May-Britt Moser til Adresseavisen.

Forskerparet har vært gift siden studiedagene og har to døtre sammen. De er professorer ved det suksessrike miljøet i Trondheim som forsker på hjernen. I 2014 delte de nobelprisen i medisin med sin amerikanskbritiske mentor John O'Keefe.

- Folk flest vil ikke merke noen ting. Sånn sett er det litt meningsløst at vi skal fortelle om en privat sak, men vi ønsker å unngå spekulasjoner. Vi vil også understreke at dette er det eneste intervjuet vi gjør om saken, sier Edvard Moser.

Begge konstaterer at de er voksne folk og gode kolleger, og at skilsmissen ikke får noe å si for forskningen ved Norsk hjernesenter på NTNU.

Katt fikk stemmerett på New Zealand

Til eierens store forbauselse har en katt på New Zealand mottatt et brev med stemmeseddel.

Da Tiana Lyes fra Auckland på New Zealand åpnet brevet til sin katt, Chairman Meow, stusset hun over at katten hennes var gitt et privilegium som oftest er forbeholdt mennesker.

En talsperson for valgkommisjonen forklarer hendelsen med at stemmesedlene automatisk sendes ut til alle navn som er registrert i flytteregisteret, og at slike feil skjer fra tid til annen.

Chairman Meow har vært savnet de siste to ukene etter at eieren nylig flyttet. Lyes håper at all oppmerksomheten rundt at katten nå er blitt politisk aktiv vil bidra til å spore ham opp.

Katten er oppkalt etter den tidligere kinesiske lederen Mao Zedong.