Fem datateknologistudenter ved NTNU står bak den Snapchat-lignende appen, som lar brukerne dele bilder i forskjellige «stories», eller grupper.

Team Northug startet i høst å dele bilder i en slik gruppe, og nå har også skistjernen gått inn på eiersiden i Gobitech, selskapet til de fem gründerne.

Det kom frem under presentasjon av Impello-analysen i Trondheim torsdag, der Gobi ble trukket frem som et selskap man har tro på.

Sammen med Witzøe

- Det er riktig at Petter er på eiersiden i selskapet. Utover det har jeg ingen kommentar, skriver Northugs manager Are Sørum Langås i en tekstmelding til Adresseavisen.

Daglig leder og medgründer i Gobitech, Kristoffer Lande, bekrefter at Northug kom inn på eiersiden da de gjennomførte en aksjeemisjon i desember, men han ønsker ikke å si hvor mye Northug har investert. Samtidig kom også Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe inn på eiersiden i selskapet.

Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe har også gått inn på eiersiden i Gobitech. Foto: LEIKNY KRISTINE HAVIK SKJÆRSETH

At Northug har delt bilder gjennom appen har også bidratt til at de har hatt veldig godt innhold, ifølge Lande. Team Northug deler bildene i en gruppe der alle kan se dem.

- Det har gitt oss en ekstra gruppe som det er morsomt å følge, sier Lande, som forteller at appen nå har 16 000 brukere og 22 millioner nedlastede bilder.

Flytter til USA

I ettertid har selskapet hentet inn kapital på nytt, og Lande sier at en USA-basert nordmann også går inn på eiersiden i selskapet. Det medfører at gründerne nå flytter til California for å utvikle appen videre.

- Alle vi fem som startet selskapet flytter til Silicon Valley. Vi har fått permisjon fra NTNU, og vi har fått et veldig bra opplegg, sier Lande.

De har leid seg et hus i byen Mountain View, som trolig er best kjent for at Google har hovedkontoret der. Lande sier at det er uklart hvor lenge de blir.

- Det er vanskelig å si. App-utvikling går veldig fort, så vi vet ikke hvor langt vi har kommet om seks måneder, sier han.

De fem NTNU-studentene bak Gobi-appen flytter nå til USA. Fra venstre: Morten Stulen, Kristoffer Lande (på taket), Andreas Øgaard, Lars Erik Fagernæs og Kristian Rekstad. Foto: PRIVAT

- Fortsatt kontroll

Selskapet vil ikke gå ut med hvor mye den nye USA-baserte investoren, Northug og Witzøe har gått inn med, men Lande sier at de fem gründerne fortsatt sitter med kontrollen i selskapet.

De fem studentene bak Gobi sto også bak Snapchat-kontoen NTNUSnap, som frem til mars i fjor var populær blant studentene i Trondheim.

Men etter konflikter med både NTNU og Snapchat ble appen lagt ned.