Trd.by har fått hjelp av leder Jonas Strøm Scheie ved Studentersamfundet i Trondheim, og samlet en del apper som kan gjøre hverdagen litt enklere!

Her er apper som samfundetleder Jonas Strøm Scheie bruker til daglig.

Til daglig bruker student og samfundetleder Jonas Strøm Scheie flere apper for å gjøre studiehverdagen og sosiallivet lettere:

Samboer-appen

Samboer-appen holder oversikt over hvem i husstanden som gjør mest, og gir poeng for ulike bidrag hjemme.

– Kollektivet prøver å få i gang å bruke Samboer-appen, så den kan være fin for å klare å fordele litt oppgaver. Også kan jeg tenke meg at det er kult å ha flest samboer-poeng, men det har aldri vært meg, sier Scheie.

Samboer-appen gir poeng for ulikt husarbeid.

Vipps

Scheie forteller at Vipps kan forenkle økonomien i kollektivet.

– I kollektivet er det og skikkelig kjekt å ha en vippsgruppe, så man kan fordele utgifter.

Kalender

En kalender er en must for å organisere både skole og sosiallivet, ifølge Scheie.

– Å ha en oversiktlig kalender er man nesten nødt til å ha, med skole, verv og venner. Det kan virke litt nørd, men det er verdt det.

Instabart.no

Instabart er en nettside for NTNU-studenter som gir en oversikt over NTNU-tjenester som romreservasjon, karakterstatistikk og campuskart.

– I skolesammenheng må jeg anbefale instabart.no, der har du tilgang til «alt utenom kaffe» som siden sier, forteller Scheie.

Instabart gir en oversikt over NTNU-tjenester.

Microsoft Authenticator

Med denne appen kan man logge inn på Microsoft-kontoen din uten å skrive passord.

– Også er det litt herk, men skikkelig verdt det å fikse Microsoft Authenticator-appen! Da slipper du å skrive inn 2–3 passord hver gang du skal starte skoledagen, sier Scheie.

Bereal

Hver dag på et forskjellig tidspunkt må alle med denne appen legge ut bilde av det de gjør.

– Bereal er en app jeg har blitt skikkelig svak for, da kan man se ett litt mer «ekte» bilde av hva vennene dine gjør, eller så er det jo veldig morsomt når du får en bereal-varsel da du faktisk gjør noe gøy, ifølge Scheie.

Photo Roulette

Scheie forteller at appen er en favoritt blant samfundetstyret.

– Til slutt har vi i styret blitt veldig glad i Photo Roulette, hvor du gir appen tilgang til bildene dine, også skal man gjette hvem sitt bilde det er som dukker opp. Gøy både med gamle og nye venner, mener Scheie.

I tillegg til Scheie sine anbefalinger har Trd.by samlet en del apper som kan være nyttig for deg som bor i Trondheim!

AtB

For å komme deg rundt i Trondheim med bussen, kan du laste ned AtB-appen. Den hjelper deg med å legge opp reiseruta fra holdeplass til holdeplass, eller fra sted til sted. Der kan du også sjekke om bussen er i rute.

I AtB-appen kan du kjøpe bussbilletten. Om du kjøper periodebillett for student gjelder billetten også for nattbuss. Du kan også ta toget til og fra Trondheim lufthavn Værnes med denne billetten.

ATB appen kan du kjøpe bussbillett og få oversikt over alle bussrutene.

Trondheim Bysykkel

Lyst til å komme deg rundt i Trondheim uten å være avhengig av bussruta? Da kan du laste ned Trondheim Bysykkel! Der kan du finne sykkel på kartet, og betale for enkeltturer eller abonnement over ulike perioder. På kartet kan du også se hvor du kan parkere sykkelen når du er ferdig med turen.

Elsparkesykkel: Voi, Ryde og Tier

I Trondheim finnes det tre ulike tilbud for tur med elsparkesykkel: Voi, Ryde og Tier. Alle disse har en egen app som man bruker til å låse opp elsparkesykkelen og betale for turen. Disse kan man bruke i Trondheim sentrum, men også et stykke utenfor bykjernen.

NB! Husk og sjekke på kartet i appen hvor du kan parkere elsparkesykkelen. Husk også å avslutte turen når du er framme!

Foto: Terje Svaan / Adresseavisen

Studentbevis

For at studentbilletten hos AtB skal være gyldig, må du vise fram studentbevis. Dette kan du laste ned på mobilen! Med studentbeviset klart i lomma, kan du også spare noen kroner på restauranter, kafeer, barer og aktiviteter som tilbyr studentrabatt.

MazeMap

Som ny (og gammel) student på Campus kan det være vanskelig å finne fram på Campus. MazeMap er en kartløsning som hjelper deg med å finne fram til forelesningssalen eller booke grupperom. Du kan bruke MazeMap på alle NTNU-campus, og det blir også tilgjengelig på Handelshøyskolen BI i høst.

MazeMap hjelper deg med å finne fram til forelesningssalen din ved alle NTNU-campusene i Trondheim.

Studentpakken

Dersom du er student gir denne appen deg en god oversikt over studenttilbud og gir deg studentrabatt på en rekke produkter og opplevelser.

Trd.by og Adresseavisen

Hold deg oppdatert på det som skjer i Trondheim med Trd.by og Adresseavisen!