- Denne uka sendte vi ut rundt 100 tilbud om plass til studenter som har søkt. Hvis alle takker ja er det i praksis fullt nå, sier Wenche Nyeng, markeds- og eiendomssjef i SIT.

- Søk likevel

SIT opererer med rundt 4.500 leiekontrakter i år, og de er nå inne i den travleste tiden for å huse de mange tusen studentene som kommer til byen om ikke lenge.

- Vi tildeler boliger fortløpende nå etter hvert som det blir ledig, men det er likevel mange som sikkert må ut i det private markedet, mener Nyeng.

Lik trd.by på Facebook

Søknadsfristen for å sikre seg studentbolig gikk ut i mai, men hun oppfordrer likevel at folk søker.

- Det kan hende at noen som har fått tilbud om boplass takker nei, og da henter vi opp folk fra søkerlista. Det koster jo ingenting å søke og er en lur ting å gjøre mens man leter etter bolig på privatmarkedet.

Unge prioriteres

Nytt av året er at studentboligene nå blir prioritert spesielt til unge studenter.

- Vi har alltid prøvd å prioritere de yngste, men nå står det som en del av vedtektene våre. Derfor rangeres søkerne etter fødselsår slik at de unge vil få tilbudet først.

- Hvorfor har dere valgt å gjøre det sånn?

- Unge studenter som kanskje nettopp har flyttet hjemmefra har ofte et større behov for trygge rammer. Ved å bo i et kollektiv med mange i samme situasjon får man lettere venner og det sosiale har jo mye å si for studiet også, sier Nyeng.

Tak over hodet

Nyeng mener at alle studenter burde ha mulighet til å skaffe seg bolig i Trondheim fra høsten av, slik det private boligmarkedet er nå.

- Det ser ut til at det er flere boliger til leie enn det er folk som ønsker å leie  så jeg tror ikke det skal være så vanskelig i år. Men likevel er det viktig at studenter ikke hopper på det første de kommer over nødvendigvis, mener Nyeng.

Og skulle det være sånn at du kommer til Trondheim uten tak over hodet, har SIT en løsning på det også.

- Trondheim har i flere år hatt det vi kaller en «tak over hodet»-garanti. Det har vi i år også. Fra 7. august kan studenter som kommer til byen få midlertidig boplass mens de leter etter bolig på det private markedet. Der vil man få rådgivning om man ikke er så kjent i byen, for man trenger jo ikke nødvendigvis bo i Midtbyen for å bo både nært og sentralt i Trondheim, sier Nyeng.