Denne uka kan du se Camilla Holtet (24) fra Trondheim som deltaker i Kakekrigen på tv-kanalen Fem.

Holtet har blitt en dreven hobbybaker, og alt startet i barndommen.

Følg trd.by på Facebook

Våknet opp til nybakte kaker

- Moren min hadde et bakefirma hjemme som het Trønderpian. Hun var en av de første hjemmebakerne, og jeg husker at Mattilsynet var på besøk for å godkjenne alt. Jeg våknet opp til kakebakst hver morgen, forteller hun.

På kjøkkenet til moren var det alltid varmt for at deigen skulle heve godt.

- Vi lagde mat med kjærlighet. Det var mye enkle kaker, som gjærbakst og eplekake. Jeg lærte basiskunnskapen fra henne, sier Camilla.

Nå er det imidlertid datteren som har tatt over baketronen i familien.

- Jeg begynte for tre år siden da jeg bestilte kake av en hobbybaker, og da tenkte jeg at dette kan jeg fint klare å bake selv.

Nå får du ikke kjøpt cupcakes her lenger

- Sjarmerende hobbykaker

Camilla har også et åpent Facebook-album der hun legger ut bilder av bakverkene sine.

- Jeg lager det jeg kaller sjarmerende hobbykaker, alt fra Hello Kitty-kaker til dresskaker, men det viktigste for meg er at det smaker godt.

Det var lillebroren hennes som meldte henne på.

Også en annen Camilla fra Trøndelag deltar i bakekonkurransen denne sesongen, Camilla Skjervold fra Stjørdal.

- Hvordan er konkurransen denne uka?

- Jeg er i en ganske kreativ og nytenkende gruppe. I tidligere programmer har jeg sett at ting har rast sammen og deltakerne ikke har klart å levere noe. Men det er ikke tilfelle i vår gruppe. Vi snakker godt sammen og er en fin gjeng. Men vi er ikke på konditornivå, det er viktigst at det er artig.

Camilla Holtet (ytterst til høyre) sammen med de andre deltakerne denne uka.

Å ha kamera som fulgte henne, taklet hun greit:

- For meg var dette en jobb jeg skulle gjøre, og jeg var i et profesjonelt gir. Det er ingen vits i å bryte sammen, sier Holtet.

Så langt har hun gått videre i konkurransen. Hver uke stiller fem ny deltakere. En ukevinner står igjen til slutt, og disse møtes igjen til semifinaler.

Julekaker gjør deg glad og øker sexlysten din

Denne nye restauranten åpner på Lade og Byåsen

Prøver lykken i London

24-åringen, som til daglig er legesekretær på et legesenter i Trondheim, har et halvt års permisjon og er nå i London for å prøve seg som legesekretær der en periode.

- Jeg liker å pushe grensene og utfordre meg selv. Sjansene for å få jobb er gode. Jeg er også veldig interessert i musikk, og skriver poptekster. Jeg er her også for å utforske den delen, sier Holtet.

Slik er nye Sabrura på Bakklandet