- Det vil være både kjente og ukjente merkevarer og produkter som kan være vanskelig å få tak i andre steder, sier Halvor Bing Lorentzen, kommunikasjonsdirektør i Vinmonoplet.

Det nye ølpolet vi bli en såkalt butikk i butikk - altså ligge i det eksisterende lokalet til Vinmonopolet i Bankkvartalet.

- Vi er veldig spente på hvordan dette blir tatt imot. Med den interessen er ser rundt øl tror vi det vil bli godt tatt imot, men vi er avventende optimister.

Lik trd.by på Facebook!

Spesialbutikk

Det nye ølpolet bygges etter samme modell som de tidligere spesialpolene til Vinmonopolet, og vil ha ansatte med spesialkunnskaper om øl.

- Vi har i flere år hatt spesialbutikker for vin hvor vi har tilbydd eksklusive og ettertraktede vinsorter, og nå ser vi at interessen for øl har vokst voldsomt. Derfor vil vi tilby kundene våre et bredere utvalg øl.

I tillegg til ølpolet i Trondheim åpner Vinmonopolet også et i Sandnes. I pressemeldingen skriver Vinmonopolet at det kan være aktuelt å utvide konseptet dersom det blir en suksess. Lorentzen forteller at de egentlig skulle åpne en ølbutikk i Oslo, men at de foreløpig ikke har klart å finne lokaler.

- Når vi ser på andelen av det totale salget som er øl kommer Trondheimsbutikkene veldig høyt. Bankkvartalet var det Vinmonopolet i Norge som solgte nest mest øl relativt til det totale salget i 2014.

I forbindelse med det nye ølpolet har de utvidet butikken fra 380 kvadratmeter salgsflate til 450 kvadratmeter.

- Interessen er stor, og vi har nesten daglig noen som spør etter ølsorter. Enten noe de har hørt om som de vil prøve, eller også øl i gave, som er noe relativt nytt, sier Irene Knutzen. Det er hun som blir ansvarlig for den nye ølavdelingen.

Rullering

Ved Bankkvartalet har sortimentet i det siste ølt og økt og er per dato oppe i 253 typer. Til sammenligning står Vinmonopolet Nedre Elvehavn oppført med 95 sorter. Men snart blir det altså enda større forskjell med rundt 400 ølsorter å velge i ved Bankkvartalet-butikken.

- Tanken at det skal være noe for alle som er interessert i øl. Både spesielle sorter, øl fra norske og utenlandske mikrobryggerier. Ikke bare fancy og dyre sorter, men mange ulike øltyper fra hele verden, sier Lorentzen.

I tillegg til et stort utvalg skal det også lanseres nye ølsorter annenhver fredag, og lokale bryggerier vil også være representert i hyllene.

- Vi vil ta inn noe nytt hele tiden for å få en hurtig rullering i sortimentet. Men hvor mange nyheter, og hvor mye lokalt øl, avhenger av hva vi blir tilbudt.

ØL-O-METER: Her finner du byens billigste halvliter