Boligbrann på Orkanger

Klokken 00.35 natt til mandag fikk nødetatene melding om brann i en bolig på Orkanger. Da mannskapene kom frem sto tomannsboligen i full fyr, skriver adressa.no.

I 06.30-tiden mandag morgen opplyser operasjonsleder Ole Petter Hollingen til Adresseavisen at én person er bekreftet omkommet.

Totalt ti personer ble evakuert da det begynte å brenne i huset.

- Det befant seg tre personer i den halvdelen som det begynte å brenne i. To av disse tok seg ut selv, mens en tredjeperson er savnet. De to som tok seg ut ble brakt til Orkdal sjukehus for en sjekk etter å ha fått i seg røyk, sier innsatsleder Erik Bang Danielsen ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Vil forby salg av røyk til alle født etter 2000

President i legeforeningen, Marit Hermansen, sier til Aftenposten at det ikke er noen menneskerett å få lov å til å begynne å bruke tobakk.

- Vi har lenge hatt som politikk at vi vil fase ut røyk innen 2035. Dette er et tiltak får å nå dette målet. Vi ønsker en tobakksfri generasjon. Det skal ikke bli et forbud mot å røyke, men vi vil at de unge ikke skal begynne med tobakk, sier president i Legeforeningen Marit Hermansen til aftenposten.no.

Hermansen har tro på at det er mulig å få med seg politikerne på forslaget.

- Ministeren sier at hovedpoenget er at de unge skal hindres i å starte å røyke. Det betyr at når nye generasjoner blir gamle nok, kan de ikke få kjøpt tobakk i Norge, sier hun.

Aftenposten har snakket med fire sentrale helsepolitikere på Stortinget fra partiene Høyre, Ap, Sp og KrF, og ingen av dem tror foreløpig at et slikt forslag lar seg gjennomføre

Les mer på adressa.no.

Minst fire omkommet i jordskjelv i India

Ifølge politiet er fire omkommet i Imphal, India, der over 40 personer nå mottar behandling på sykehus. I Dhaka, hovedstaden i Bangladesh, døde en person av et hjerteinfarkt han fikk etter skjelvet, og 50 personer er brakt til sykehus.

Ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS er jordskjelvet målt til en styrke på 6,7, og var 57 kilometer dypt. Jordskjelvet rammet et område som ligger 29 kilometer vest for byen Imphal i India. Elektrisiteten i byen gikk og folk løp ut i gatene i frykt for at bygninger skulle bryte sammen. Vitner melder om ødeleggelser på tak, vegger og trapper.

92 storfe sultet i hjel – nå må bonden i retten

Mange av dyrene bar preg av å ha vært døde lenge. Etterforskningen viste at dyrenes mattilgang skal ha stoppet opp i tiden før jul i 2013, og at de deretter led en langsom død.

Saken ble ikke oppdaget før over ett år senere, 20. mars i fjor, da Mattilsynet rykket ut på en bekymringsmelding til en gård på Jøa i Fosnes kommune i Nord-Trøndelag, skriver Trønder-Avisa. Der fant de samtlige dyr døde inne i fjøset.

Naboene reagerte på at fórlageret til dyrene – som lå utenfor fjøset – ikke hadde krympet gjennom vinteren, og at fjøset var mørklagt.

Gårdsbrukeren ble pågrepet dagen saken ble avdekket. Han erkjente straffskyld i avhør samme kveld.