For en uke siden ble «Facebookgruppa for en penere byport» opprettet. Byporten det siktes til er brua over Holtermanns veg ved Lerkendal, som mildt sagt ser litt slitt ut.

Gruppa skriver følgende om Byporten: Slik den fremstår nå er det et trist syn. Bli med i gruppa som vil forbedre innkjøringa til Trondheim

I løpet av en uke har nesten 400 personer meldt seg inn i gruppa.

- Responsen har vært veldig god. Vi har også fått inn veldig mange gode forslag som vi vil presentere til dem som er ansvarlig for Byporten, sier Berit Fostvedt, en av initiativtakerne bak gruppa.

Lik trd.by på Facebook

Dette vil de gjøre med porten

Det mest selvfølgelige gruppa vil er å gi byporten noen velfortjente strøk med maling. Mange ønsker også at Trondheimsrosen skal pryde porten. I tillegg vil mange ha et skilt på sørsiden som ønsker trafikantene velkommen til byen.

- Også vil mange ha et skilt som ønsker dem hjertelig velkommen tilbake igjen på den andre siden, sier Fostvedt.

Kommune-støtte

Fungerende ordfører Knut Fagerbakke i Trondheim kommune har fått med seg aktiviteten i gruppa.

- Jeg har fått flere henvendelser fra innbyggere i Trondheim at kommunen må vedlikeholde Byporten ved Lerkendal bedre. Det samme har Trondheim bydrift, skriver Fagerbakke i Facebook-gruppa.

Han skriver videre at det er Statens vegvesen som har ansvaret for vedlikeholdet av brua, og han har derfor tatt kontakt med dem. Her er noe av det han har skrevet til Vegvesenet, som er adressert til avdelingsdirektør Eva Solvi i Statens vegvesen i Trondheim:

- Jeg er enig med initiativtakerne at broen må pyntes opp og framstå som mer inviterende enn i dag, skriver Fagerbakke.

- I tillegg må selvsagt hele broen bli pusset opp, slik at den ikke framstår som i dag.

Foto: mats krokstrand

- Jeg håper du tar tak i dette snarest, slik at det blir litt mer trivelig og inviterende å kjøre inn til sentrum av vår vakre by, skriver Fagerbakke avslutningsvis.

Oppussingsplaner

Eva Solvi er på ferie og har ikke fått med seg aktiviteten på Facebook eller brevet fra Fagerbakke.

- Men det er kjempebra at folk engasjerer seg i slike grupper. Det blir også lettere for oss å registrere hva folk bryr seg om, sier hun.

- Har dere tenkt å gjøre noe med Byporten?

- Det var faktisk noe av det siste vi diskuterte før jeg dro på ferie. Vi har tenkt å oppgradere den, men vi har foreløpig ingen konkrete planer, sier Solvi.

Hva mener du burde gjøres med Byporten? Kom gjerne med forslag i kommentarfeltet, eller bruk #trdby på sosiale medier.