I syv år har han drevet Simens Isbar i Trondheim, og i desember i fjor åpnet han opp ny butikk i Innherredsveien.

– Oppstarten har vært helt krise. Da vi planla butikken i august, skulle det ikke være sånn som det er nå med korona. Det er ingen folk utenfor på gata, men vi er likevel ikke bekymret. Vi vet hvor vi skal, og har økonomisk ryggrad til å stå ut året, sier Wågen.

– For kaldt

Mandag i forrige uke stengte han butikken midlertidig, og forbipasserende har blitt møtt med et skilt hvor det står «Beklager. Stengt grunnet kulde».

Denne plakaten har hengt på døra til Simens Isbar den siste tiden. Foto: Line Pevik

– Det er og har vært altfor kaldt. Det er ingen som håndkjøper en is i 20 minusgrader, sier Wågen.

– Er det ironisk at en isbutikk må stenge på grunn av kulde?

– Haha, nå må jeg le. Det er jo for så vidt det, fortsetter han.

Selv om butikken er stengt, ligger ikke Wågen og resten av gjengen på latsida om dagen.

– I går lagde vi vegansk Kvikk Lunsj-is, og utvikler også syv nye påskesmaker i disse dager. Vi jobber på spreng likevel om vi er stengt. Vi vet at det blir sommer snart, og april er en knallmåned av erfaring.

Åpner igjen til festhelg

Til helga melder Yr at det skal bli varmere i Trondheim enn det har vært de siste ukene. Wågen har planer om å åpne butikken i Innherredsveien igjen på fredag.

– Til helga er det Valentines Day, Fastelavn og morsdag. Det er rett og slett ei festhelg, og vi skal ha fem mennesker på jobb i helga. Vi har bestemt oss for å nå himmelen igjen, sier Wågen og ler.

Simen Wågen har planer om å åpne butikken igjen til helga. Foto: Line Pevik

Han har avtaler med både Foodora og Wolt, og forteller at de har solgt noe is gjennom leveringstjenestene de siste ukene.

– Det vi selger mest av nå er halvlitersbøtter, forklarer Wågen.