Josefine Frida Pettersen, bedre kjent som Noora fra NRK-serien Skam, kan vinne publikumsprisen under Gullruten i 2016.

For øyeblikket er Pettersen, som bor i Trondheim, én av ni kandidater som kjemper om fire nominasjonsplasser. Hun har tøffe konkurrenter i blant andre Harald Eia, Else Kåss Furuset og «Petter Uteligger».

Følg trd.by på Facebook!

- Forbilde for mange jenter

Som navnet publikumsprisen tilsier, så er det publikum som bestemmer hvem som blir nominert til denne prisen. Det kan du gjøre via prisutdelingens hjemmesider. Der skriver også Gullruten hvorfor Pettersen er en av de utvalgte:

«Karakterene fra NRK-serien SKAM er så levende at alle føler de kjenner dem og alle kjenner seg igjen i dem. Gjennom vinteren er det Noora med de knallrøde leppene som har vært hovedperson og den selvstendige feministen er blitt et forbilde for mange unge jenter.», skriver Gullruten.

Pettersen er ikke den eneste av «Skam»-jentene som bor i Trondheim. Ulrikke Falch, som spiller Vilde i TV-serien, bor også her, men det har ikke vært mulig for journalister å intervjue de populære skuespillerne. De blir nemlig skjermet av NRK.

- Snikfotografert

- Vi ønsker at de skal kunne leve sine unge liv videre. De opplever et veldig trøkk, og vi tenker det er sunt at de ikke har så høy medieprofil. Vi er ikke ute etter å skape kjendiser. Vi er ute etter å lage en bra serie, sa Håkon Moslet, redaksjonssjef for TV i NRK P3, til Adresseavisen i mars.

Men selv om skuespillerne blir skjermet, så har de fått oppleve kjendisstatusen på litt for nært hold.

- Skuespillerne har opplevd å bli snikfotografert, og oppsøkt på private adresser. Selv om de setter pris på tilbakemeldingene, og fansen, kan omfavnelsen bli litt klam noen ganger, sa Moslet til VG i april.