Over tre millioner mennesker følger Youtube-kanalen «LeafyIsHere».

Han plukker ut videoer av ulike folk fra Youtube-universet, som han deretter rakker kraftig ned på. Denne gangen er det den nye musikkvideoen til Marcus & Martinus og Madcon, «Girls», som får kjørt seg.

Følg trd.by på Facebook

«12 år gammel lesbe med side-cut»

«Girls» er tvillingparets første låt på engelsk, og skaperen bak Youtube-kanalen «LeafyIsHere» sier han fikk tips fra flere om at han måtte se musikkvideoen.

- Folk har sendt meg lenker non-stop i det siste, sier han i videoen.

I videoen kaller han blant annet en av tvillingene «en tolv år gammel lesbe med side-cut, som mest sannsynlig vil få flere ligg enn alle oss andre» og «han har den hårsveisen og er rik, det er kort sagt nøkkelen til suksess nå for tiden». Videoen er blitt sett over to millioner ganger, og har fått hele 155 000 «tomler opp».

Og fansen til Youtube-stjerna har tydeligvis tatt turen over til Marcus og Martinus sin kanal, hvor det florerer av negative og upassende kommentarer. «Girls»-videoen har fått over 27 000 «tomler ned», og har til gjengjeld bare 25 000 «tomler opp».

Musikkvideoen har fått over 27 000 tomler ned. Foto: skjermdump youtube

«Doplanger fra Cuba»

I kommentarfeltet ble det blant annet skrevet: «Disse barna er kreft», «Gikk inn, ga den en "tommel ned", gikk ut» og «Denne videoen viser alt som er feil med musikkindustrien på under 4 minutter».

Det har blitt så ille at Sony Norge valgte å stenge kommentarfeltet.

«LeafyIsHere» sparer ikke på kruttet når det gjelder å disse Madcon heller. Blant annet kaller han en av medlemmene, Yosef Wolde-Mariam, for «mentalt ustabil», og Tshawe Baqwa for «doplanger fra Cuba». Han refererer dessuten til de unge bakgrunnsdanserne i musikkvideoen som «pornostjerner». Den eneste personen som får positiv omtale av Youtube-brukeren er trompetisten.

- Fortsett med det du gjør, du er en bra fyr, sier «LeafyIsHere» i videoen.

- Bidrar til ren mobbing og trakassering

Product manager i Sony Norge, Sara M. Skarpaas, skriver følgende kommentar til videoen i en e-post til trd.by:

- Vi synes først og fremst at det er veldig trist at det finnes voksne mennesker der ute som aktivt bidrar til ren mobbing og trakassering i kommentarfelt mot to 14 år gamle gutter. Samtidig erkjenner vi at dette dessverre er litt av prisen man betaler for nivået av suksess Marcus & Martinus har oppnådd. Men både Sony Music og Marcus & Martinus velger å fokusere på alt det positive som skjer om dagen, og alle de menneskene der ute som er glad i musikken deres.

Madcon-manager Peter Peters reagerer ikke like sterkt på kommentarene:

- Morsomt at videoen engasjerer også utenfor landegrensene. Man må tåle litt harselering i show biz. Leafy er nok dessuten litt ironisk, og setter ting på spissen her, skriver Peters i en SMS til trd.by.

trd.by har forsøkt å kontakte skaperen av Youtube-kanalen «LeafyIsHere», men uten hell.