Det har vært litt av et år for 20 år gamle Sigrid Raabe fra Ålesund. Hitlåten hennes «Don’t Kill My Vibe» har nesten 18 millioner avspillinger på Spotify og hun har spilt både på Roskilde og Glastonbury.

Vi fikk 20-åringen til å svare på 20 kjappe spørsmål om alt fra favorittbanneord til hvem hun har blitt starstruck av å møte.

Knallåpning for tacorestaurant i Mellomveien

Drømmekonserten er med Adele

– Hva er det kuleste du har gjort det siste året?

– Siste året? Ææh. Roskilde eller Bylarm og Rockefeller. Jeg klarer ikke velge! Roskilde har jeg drømt om siden jeg var barn, og det var helt vilt. Vi spilte halv ett om formiddagen, men folk var helt gærne og fulle allerede, haha.

– Hva skulle du gjort hvis ikke du ble artist?

– Lektor i politikk og menneskerettigheter og norsk eller engelsk, eller så ville jeg vært jurist. Eller musikkadvokat kanskje!

– Drømmekonsert hvis du var i publikum?

– Adele! Jeg skulle egentlig se henne i London, men så skulle vi spille på Roskilde samme dag. Men hallo, jeg kan ikke akkurat klage over det, haha!

– Den beste norske artisten om dagen (utenom deg sjæl)?

– Hahh, takk da! Det er så sykt mye bra om dagen, men Gabrielle er nok min norske favorittartist. Jeg elsker alt hun gjør! Kan jeg si flere? Jeg har en laang liste, liksom! Dagny, Astrid S, Amanda Delara, Julie Bergan, Fanny Andersen, dePresno, Aurora, Lüt er veldig bra, Emilie Nicolas, Susanne Sundfør, Unge Ferrari og Tomine Harket, Arif ... Haha, det er så mange!

Holdt på å kjøre av veien da hun så John Arne Riise

– Har du blitt starstruck av noen?

– John Arne Riise, hahah! Jeg kjørte forbi den gamle skolen min i Ålesund i mamma sin lille bil, også ser jeg bare en sånn ’fit’ type jogge på andre siden av gata. Så ser jeg at det er John Arne Riise, og jeg holdt på å kjøre av veien for jeg ble så starstruck!

Følg trd.by på Facebook

– Drømmereisemål?

– Jeg har alltid hatt lyst til å dra til Luxembourg, syns det er spennende med så små land. Utover det har jeg selvfølgelig lyst til å reise litt rundt og kjøre pudder i Japan, det hadde vært kjekt.

– Favorittsted i hele verden?

– Ålesund!

– Favoritt-app?

– Tror det må bli Instagram.

– Favorittfag på skolen?

– Politikk og menneskerettigheter, valgfag i andreklasse på videregående.

– Mest inspirerende menneske du vet om?

– Jeg syns Ari Behn er ganske inspirerende. Instagrammen til Ari Behn er ’on fire’ altså! Så jeg vil si Ari Behn eller mamma, hehe.

- Sørlendinger er koselige

– Hva er det mest irriterende du vet om?

– Hmm. Jeg kan bli litt irritert av forsinka fly. Utover det er det irriterende når katter ikke vil kose med meg, for da føler jeg meg så avvist, haha.

– Hvordan ser du for deg en stereotypisk sørlending?

– Sørlendinger er koselige, haha! Jeg syns bare dialekten er så koselig. Dette er første gang jeg er på Sørlandet, men alle har vært kjempehyggelige! Og jeg syns det er dritkoselig her, jeg!

– Også over til noe litt annet, hvilket banneord bruker du mest?

– Haha, morsomt! Jeg tror det er «fåkkinghell». Også med sånn skikkelig Sunnmøre-uttale, haha! Pappa og mamma syns det er veldig teit at jeg banner, så jeg prøver å ikke banne så mye. Men hvis jeg blir irritert, så er det «fåkkinghell» ass.

– Hva bruker du mest penger på?

– Mat!

– Hva spiser du helst da?

– Ehhm. Jeg er sykt glad i taco, haha! Norsk taco er dritdigg, men nå har jeg også begynt å digge ordentlig meksikansk taco. Det er så digg det!

– Favorittdrikke?

– Pukka Relaxing te eller en god øl. Er glad i IPA!

– Erna eller Jonas?

– Jonas, hehe. Det blir han altså!

– Favorittfilm?

– Tror det må være «Her» av Spike Jonze. Den er så fin! Ellers så syns jeg også «Lost in Translation» er veldig fin.

Spiller på Slottsfjell og Øya

– Hva kunne du tenke deg å lære?

– Utrolig mye faktisk, så det er bra jeg bare er 20 år. Jeg vil lære meg å spille trommer og produsere musikk blant annet.

– Hva er planen resten av sommeren?

– Spille masse! Masse festivaler. Jeg gleder meg veldig til å spille i dag, også blir Slottsfjell og Øya veldig kult. Det er jo også slike festivaler jeg har drømt om helt siden jeg var liten. Også skal vi spille på noen britiske festivaler, og til og med i Irland! Også skal jeg være litt hjemme, være med bestevenninnen min i Oslo og en tur til USA på promotur. Så det blir masse reising, men veldig kjekt, avslutter Sigrid.