I et Facebook-innlegg skriver Jirde Ali blant annet at Antonsen sa at hun var «for mørkhudet til å være her» under en bytur i Oslo. Hun anklager ham for å ha tatt tak i henne og skriver at hendelsen har etterlatt henne i sjokk.

Jirde Ali har politianmeldt Antonsen, og politiadvokat Marianne Aune i Oslo politidistrikt bekrefter overfor TV 2 at de har mottatt en anmeldelse i forbindelse med en hendelse på Bar Boca i Oslo 23. oktober.

– Politiet kan ikke bekrefte hvem som er anmeldt. Fornærmede i saken har avgitt forklaring, og saken er kodet som hatefulle ytringer og hensynsløs atferd, sier politiadvokat Marianne Aune i Oslo politidistrikt tilTV 2.

Forfatteren og samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali har anmeldt komikeren Atle Antonsen for rasisme. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Saken er blitt etterforsket.

– Politiet har avhørt mistenkte i saken og vitner som var til stede ved hendelsen. Utover dette ønsker vi ikke per nå å gå nærmere inn på konkrete etterforskningsskritt. Saken er ferdig etterforsket og ligger til påtalevurdering, sier Aune.

Atle Antonsen har sendt en melding til flere medier om saken.

– Dette er en trist og ubehagelig sak, men siden det foreligger en politianmeldelse så vil det være uryddig av meg å kommentere noe rundt dette akkurat nå. Håper på forståelse for det, skriver han.

TV 2s programredaktør mener saken med Sumaya Jirde Ali er en krise for Atle Antonsen, men viser til at han ikke har noen pågående oppdrag for kanalen nå.

– Det som beskrives av Sumaya Jirde Ali er opprørende lesning. At det rammer den personen som kanskje har opplevd det verste vår offentlige debatt har å by på, gjør det selvsagt mer alvorlig, skriver programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 i en epost til NTB.

– Nå er dette under politietterforskning, og Atle Antonsen har ingen pågående oppdrag for TV 2. Så er dette selvsagt også en krise for Atle Antonsen, fortsetter hun.