– Vi føler at timinga er veldig rett. Markedet har endret seg, sier Drazkowski, som i over ti år har drevet Vårt lille kaffehus på City Syd.

De siste fire årene har kaffebar-konseptet fra Trondheim telt tre barer. De to siste drives i Tønsberg og Kristiansand.

Nå ser Drazkowski en forandring etter en tung koronapandemi, både for restaurantbransjen, men også for folk i Trondheim og ellers i landet.

Åpner to nye steder

– Det virker som folk har et annet behov for å sosialisere seg enn før. Nå blomstrer det. Vi ser en generell trend over hele Norge at mange vil ut og sosialisere seg, sier Drazkowski.

Kaffebar-gründeren opplever at hjemmekontor-trøtte nordmenn gjerne trekker til kaffebarene etter pandemien. Foto: Privat

– Den dørstokkmila som var før, er ikke lenger en dørstokkmil. Det er enklere å dra ut for å ta seg en kopp kaffe med noen sammenlignet med tidligere, hevder han.

Drazkowski vil derfor doble antall kaffebarer utenfor Trondheim. 1. september i år åpner Vårt lille kaffehus på Torgkvartalet i Stjørdal, og samme dato neste år igjen åpner de på Melhustorget.

– Det er to fine lokasjoner, hvor det blir cirka 10 ansatte på hver. På Melhus blir det egne drivere, som er genuint opptatt av å lykkes og få det til. I Stjørdal vil vi eie helt selv, sier Drazkowski.

Ingen større planer for hjembyen

Drazkowski er i kaffebar-bransjen på 11. året. «Vi skynder oss sakte» er mottoet. Selv om de teknisk sett er en kjede, vil han ikke se på kaffebarene sine som franchiser som er en del av en kjede. De er selvstendige samarbeidspartnere, mener han.

– Vi dyrker personer og det lokale, sier Drazkowski.

Foreløpig har de ingen planer om å utvide i egen hjemby utover den gamle Wayne’s Coffee-utspringeren på City Syd.

– Vi setter oss aldri noen plan om at vi skal ha fem eller ti butikker i Trondheim. Det må være rett magefølelse, sier Drazkowski, som er opptatt av å fremheve at de plukker sin miljøsertifiserte kaffe fra egen plantasje i Nicaragua, og igjen brenner den selv.

Drazkowski skryter gjerne av sin kaffe, som de handler direkte fra en fast plantasje i Nicaragua. Foto: Privat