Rundt 30 slemminger fra det galaktiske imperiet trenger en ny base for å opprettholde kampen mot jediene. Nye rustninger må bygges, trimmes og tilpasses, og planer må legges for å felle opprøreralliansen.

Lik trd.by på Facebook

Nå er ikke stormtroopersene som kan observeres i Trondheim veldig krigerske av seg. Denne gjengen, fra 501st legion, liker nemlig best å spre glede og samle inn penger til lokale veldedighetsmål.

- Vi er «bad guys doing good», sier leder Hans-Petter Larsen for Nidaros imperial squad.

Tar oppdrag

Organisasjonen samler inn penger for barnekreftavdeling på kvinne- og barnsenteret ved St. Olavs Hospital, og Pascal Norge, som jobber med tilrettelegging av kulturarrangementer for funksjonshemmede.

Star Wars-kledde tar også oppdrag på firmafester, barnebursdager eller på kjøpesenter for å samle inn penger til sine donasjonsmål.

- Responsen vi får fra folk, spesielt barna, er veldig gøy å oppleve. De blir «starstruck» og glade av å se Darth Vader eller en stormtrooper og å få håndhilse på dem, sier Larsen.

13 Star Wars-fakta du garantert ikke visste

Nå trenger organisasjonen et sted sentralt i Trondheim der de kan samles for å hjelpe hverandre med bygging av drakter og kostymer, og for å utveksle kunnskap og dyrke Star Wars-hobbyen. Lokalet de ønsker bør være fra rundt 40 kvadratmeter og oppover, ha strøm, vann og god plass til bord og stoler.

Kostbare kostymer

Mange er redde for å ødelegge de kostbare delene de har gått til innkjøp av. Derfor er det betryggende å ha et sted de kan dra til for å bygge kostymene sammen med andre.

- En drakt laget av stoff kan være så rimelig som 3 000 kroner, men rustningene varierer i pris fra 7 000 til 30 000 kroner. På workshops får man hjelp til byggingen og jo flere som kan være med, jo artigere, sier Larsen.

Nidaros imperial squad startet med én trooper for 7-8 år siden, og består i dag av 30 aktive medlemmer fra 19 år og opp til midten av 40-årene. Både studenter, ingeniører, lærere og sykepleiere og flere andre yrker er representert.

- Før jeg begynte trodde jeg at dette var en gjeng med nerder, men der tok jeg feil. Noen er med for det sosiale, og så er det de som kan alt om Star Wars. Men når vi bygger draktene, så prøver vi å gjenskape hver eneste lille detalj. Det sier kanskje litt om Star Wars-interessen vår.

Det er ikke så mye Star Wars på Netflix, men her er 10 andre Netflix-tips i ti forskjellige sjangre