Som vanlig kutter AtB i antall bussavganger i påska. Derfor er det lurt å sjekke påskerutene før du stiller deg opp i busskuret.

Følg trd.by på Facebook

Lørdags- og søndagsruter

I Stor-Trondheim kjører bussene lørdagsruter mandag til onsdag i neste uke, med unntak av enkelte ruter.

Skjærtorsdag, langfredag, 1. og 2. påskedag kjøres det i hovedsak søndagsruter. I regionen er det imidlertid ingen bussavganger disse dagene, med unntak av 2. påskedag da det kjøres søndagsruter.

I regionen kjøres det ordinære ruter mandag og tirsdag, mens det blir fredagsruter onsdag før påske.

Ingen nattbuss

På selveste påskeaften er det lørdagsruter både i by og bygd. Men tenker du å være ute lenge på byen og ta nattbussen hjem, blir du nok skuffet.

Verken nattbussen eller nattrikken kjøres natt til lørdag og søndag i påsken.

Det er også en god del endringer i båttrafikken i påska. På flere av avgangene kjøres det fredagsrute på onsdag. Skjærtorsdag, søndag og mandag kjøres det søndagsrute på mange av avgangene.

Sjekk alle endringene her

Ordinære ruter for fergene

Skjærtorsdag, langfredag, 1. påskedag og 2. påskedag er for mange fridager, men fergene mellom Flakk og Rørvik tar ikke ferie.

Det er ordinære ruter på disse dagene.

Her kan du sjekke hele rutetabellen

300 nettkamera

Så til slutt et lite tips: Ifølge Statens vegvesen kan over 300 nettkamera hjelpe deg til å planlegge påsketuren. Trafikk, vær og føre kan variere – og Vegvesenets kamera kan fortelle hvordan kjøreforholdene er der du skal reise.

På bildene ser du veien og litt av omgivelsene. På Vegvesenets nettsider om reiseinformasjon kan du zoome deg inn på din reisevei og se på hvert av de over 300 nettkameraene langs norske veier.