Viruset er hittil påvist hos 29 personer. De fleste har tilknytning til NTNU og HiST (Høgskolen i Sør-Trøndelag), skriver Adresseavisen.

- Vi tror kilden til utbruddet kan være en person som ikke er vaksinert og som ble smittet før vedkommende kom til Norge, sier smittevernoverlege Eli Sagvik i Trondheim kommune, til samme avis. Sagvik tror ikke utbruddet har nådd toppen foreløpig.

- Det kan ta opp til tre uker fra man smittes til sykdommen bryter ut, vanligvis 18 dager. De fleste av dem som er blitt syke har oppholdt seg i et miljø der smitte kan spre seg lett. Kusma smitter via dråpesmitte eller ved direkte kontakt med spytt fra en smittet person. Studentmiljøet er tett, mange er samlet på et lite område og det er mange sosiale aktiviteter. Uka er et eksempel på arrangement der smitte lett kan spres. Blant annet bør man ikke drikke av samme flaske og glass. Noen bor også i fellesskap med andre der smitte lett kan overføres, sier Sagvik til Adresseavisen. Hun sier det er svært uvanlig med så mange tilfeller av kusma i Trondheim.

Imponerte i Symesterskapet

19 år gamle Ida Møsth Jonassen fra Trondheim imponerte som yngste deltaker i Symesterskapet, men i går kveld ble Marius Ekdal-Gomes kåret til Norges beste amatør-syer. Ida og de åtte deltagerne i Symesterskapet har sydd over 100 plagg, skriver NRK Sør-Trøndelag på sine nettsider.

Asylmottak brant

Nok et asylmottak har gått opp i flammer i Sverige. Politiet mistenker at brannen natt til tirsdag var påtent. Hittil i år er ti boliger for asylsøkere herjet av brann rundt om i Sverige, og i mange tilfeller er det sterk mistanke om at brannene er påsatt. Les mer hos Adresseavisen.

Løslatt fra fengsel

Oscar Pistorius ble sent mandag løslatt fra sørafrikansk fengsel etter å ha sonet ett år for drapet på kjæresten, skriver NTB. Resten av dommen på fem år skal sones i husarrest. Gullmedaljevinneren i Paralympics ble i oktober i fjor dømt til fem års fengsel for å ha skutt kjæresten Reeva Steenkamp gjennom baderomsdøra hjemme hos ham i Pretoria i februar 2013.