Da snøen lavet ned, gikk snøfresersalget i Trondheim opp.

Følg trd.by på Facebook

I løpet av 48 timer, fra søndag klokken 07 til tirsdag klokken 07, har det kommet hele 63 centimeter snø i Stjørdal. Mange andre målestasjoner i Trøndelag har også hatt kraftig snøfall.

- Snøfresere er en vare som er veldig aktuell når det snør. Vi merker at folk kom allerede i helga for å kjøpe snøfresere, sier varehussjef Rune Bakken ved Coop Obs Bygg på Lade i Trondheim.

Det er alle slags aldersgrupper som kjøper snøfresere. Og det er både bønder og byfolk som stikker innom på jakt etter et hjelpemiddel for å bli kvitt snømengdene.

Les mer i Adresseavisen.

Lekkasje førte til åpne dører på City Lade

Tidlig onsdag morgen ble brannalarm og tørrsprinkleranlegg utløst på kjøpesenteret City Lade i Trondheim. Det opplyser operasjonsleder Trude Carlsson ved Trøndelag politidistrikt.

- Det viste seg å være en lekkasje i parkeringshuset som utløste hele greia. Resultatet var at alle dørene på City Lade åpnet seg, og det var fritt frem for alle og enhver, sier Carlsson til Adresseavisen.

Rema med ny plakat om at varehenting er i strid med loven

«Kjære kunde! Ifølge dagens lovverk, har vi ikke anledning til å hente varer. Vi kan kun etterfylle. Vi beklager så mye».

Denne plakaten kom opp hos søndagsåpne Rema-butikker i Trondheim kort tid før kjeden anmeldte konkurrentene.

- Det er kjøpmennene som er ansvarlig for sin butikk og å tolke loven. Jeg har gitt råd til kjøpmennene i Trondheim om å henge opp en slik plakat for å informere kundene, og det skjedde vel senest for en drøy uke siden, sier regiondirektør for Rema 1000 i Trondheim, Brynjar Hovstein til Adresseavisen.

Trendforsker tror vi går mot enklere mat

– Det er to hovedtrender jeg tror vil prege oss framover: Enkelt og ur. Nå er vi mettet på kompleksiteten i å spise, sier hun til NTB.

De siste årene har det å lage mat fra bunnen av, med ferske, kortreiste råvarer og uten tilsetningsstoffer, blitt svært populært. Fettet skal være sunt og karbohydratene grove. Brød og kaker skal lages fra bunnen av, og all den hjemmelagde maten skal se lekker ut og smake himmelsk.

– Mange er forvirret: Hva er det som egentlig er sunn, trygg og ren, fersk mat? Folk er mest opptatt av at maten er naturlig, fra bunnen av, trygg og kortreist.

Hun opplever mer oppmerksomhet rundt sunn mat og tilpasset trening, enn på ekstremdietter.

Les mer om dette i Adresseavisen.