RBK-gullet

Rosenborg-spillerne fikk lov til å ta seg en skikkelig fest i natt, etter at seriegullet ble sikret med 3-3-kampen borte mot Strømsgodset søndag kveld.

Ole Sælnes fikk kun en halvannen time med søvn i natt. Klokken 08.00 mandag holdte han foredrag på Sverresborg i regi av MOT.

Mens spillerne feiret gullet, satt eks-RBKer Stefan Strandberg alene foran TV-en og gråt. Han ble solgt til en russisk klubb tidligere i år, men spilte fast for Rosenborg i midtforsvaret i vårsesongen.

- Det var klart mest spesielt å se på feiringen. Da må jeg innrømme at jeg satt med tårer i øynene. Jeg skulle gjerne vært der og feiret med gutta, sier Strandberg til adressa.no.

Fant monstermynt i Trondheim

En monstermynt fra år 1555 på nesten 27 gram rent sølv ble funnet i Trondheim onsdag, skriver adressa.no.

- Det er sjelden vi opplever slike funn. Sist en lignende mynt ble funnet, var i 2000, midt i skolegården på Vikhammer, opplyser Jon Anders Risvaag, førsteamanuensis ved NTNU, Vitenskapsmuseet til adressa.no.

Dette kan bli Petter Northugs nye våpen

Skikongen vurderer å sove tusen meter høyere enn konkurrentene på «isbre-hotell» i Italia.

- Den kan være aktuelt å ligge her i noen dager. Bjørndalen har gjort det og flere har gjort det tidligere, sier Northug til Adresseavisen.

Sikkerhetsekspert fra NTNU hacket skarpskytter-rifle

Runa Sandvik flyttet fra Oslo til Trondheim i 2006 og tok en bachelor i informatikk ved NTNU. Nå jobber hun i USA som sikkerhetsekspert i Freedom of The Press Foundation.

Ved siden av jobben har Runa Sandvik det siste året brukt mye tid på noe helt annet. Tidligere i år lyktes nemlig hun og ektemannen med noe som skapte oppmerksomhet i amerikanske medier: De hacket seg inn på en såkalt «smart-rifle» fra selskapet TrackPoint og overstyrte kontrollen av den, skriver adressa.no.

Tallet på omkomne stiger etter jordskjelvet i Afghanistan

Skjelvet ble målt til 7,5 og hadde sitt senter i Hindu Kush-fjellene i Badakhshan-provinsen nordøst i Afghanistan. Det var merkbart over et stort område, og i hovedstedene New Delhi og Islamabad begynte bygninger å riste.

Over 100 mennesker er hittil bekreftet omkommet, men de hardest rammede områdene er veiløse og avsidesliggende, og telefonforbindelsen er brutt.

Minst tolv skolejenter ble tråkket i hjel under jordskjelvet, da det oppsto panikk under evakueringen av skolen de gikk på.