- Nå er finalen over og det gikk utrolig bra. Jeg skal til Tokyo og representere Norge i «Miss International», sier 19-åringen Camilla De Souza Devik fra Namsos.

Det ble kåret to vinnere under lørdagens finale i «Miss Norway». Christina Waage skal til «Miss Universe» og Devik skal altså til «Miss International». Sistnevnte ble grunnlagt i 1960 og har om lag 70 deltakere fra hele verden.

- Hva tenkte du da du hørte navnet ditt?

- Ingen andre hadde samme navn, så jeg skjønte at jeg måtte gå fremover. Jeg begynte å gråte mens jeg gikk. Så fikk jeg kronen på hodet, det var helt magisk.

Skjønnhet og ferdigheter

Devik beskriver «Miss Norway» som en skjønnhets- og ferdighetskonkurranse hvor det er fokus på både ytre og indre skjønnhet. Hun har forståelse for at mange kan være kritiske til konseptet, men understreker at konkurransen ikke lenger er en «stereotypisk glamourkonkurranse».

I finalen fikk alle deltakerne et spørsmål fra juryen. Det var kort tid på å gi et svar. Devik skulle svare på hva hun ville gjort hvis hun kunne gjøre hva som helst i én dag.

- Jeg svarte at da ville jeg gitt alle, uavhengig av økonomi eller sosial status, en verdig kreftbehandling. Uten at de må selge huset sitt eller bruke mye penger på medisin.

- En ære

Svaret må ha falt i god jord hos juryen. Av fjorten deltakere ble hun den utvalgte til å delta i «Miss International» i oktober.

- Det er samme konsept som «Miss Universe», men litt mindre. Det er i Tokyo i slutten av oktober med representanter fra hele verden. Det er en ære å få representere Trøndelag, sier Devik og retter en takk til alle som har støttet henne frem mot finalen.