Tomas Northug har meldt forfall til helgas verdenscupsprint i Davos. Inn på laget kommer Leksviks Andreas Myran Steen.

- Tomas har ikke følt seg helt i hundre den siste tiden. Han har vært veldig ærlig på at han ikke har noe i Davos å gjøre, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Adresseavisen.

- Det har ikke fungert for ham. Kroppen har ikke spilt på lag, legger Løfshus til. Les mer om dette i Adresseavisen.

Vogntogsjåfør nektet å betale bilberger

Klokka 10.33 fikk politiet melding om et vogntog som delvis hadde kjørt av fylkesvei 17, noen kilometer øst for Foldereid i Nærøy kommune.

- Vogntoget kom fra Tsjekkia, og da bilbergingen kom nektet sjåføren å betale regningen, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen i Nord-Trøndelag politidistrikt. Les mer om dette her.

Meny melder seg av prisjaget

Priskrigen på mat har nådd nye dimensjoner denne førjula. Det er lavpriskjedene som presser hverandres priser til latterlig lavt nivå på enkelte varer. Supermarkedkjeden Meny nekter å bli med på priskjøret. De setter opp prisene og gir heller en million til Frelsesarmeen. Les mer om denne saken i Adresseavisen.

Kraftig økning i føflekkreft

Nordmenns solvaner er en av grunnene til at føflekkreft er den kreftformen som øker mest her i landet, viser data om behandlingskvaliteten ved norske sykehus.

Antallet som får føflekkreft har økt med 24,9 prosent for kvinner og 24,7 prosent for menn i perioden 2009-2013, sammenlignet med perioden 2004-2008, ifølge kvalitetsregistre.no. Nordmenns solvaner trekkes frem som en av årsakene til flere forekomster av føflekk-kreft. Les mer om dette her.