I undersøkelsen, som er utført av Sentio på vegne av Norsk studentorganisasjon (NSO) og Universitas , er 1008 studenter spurt om cannabis bør legaliseres. 27 prosent svarte ja, 53 prosent svarte nei og 20 prosent svarte at de ikke vet.

Følg trd.by på Facebook

– Det er ikke noe stort ønske blant politikere og folk flest om å legalisere cannabis. Tidligere undersøkelser på befolkningsnivå viser at så mange som 77 prosent er imot legalisering. Universitas sin undersøkelse er et interessant innspill i debatten fordi den viser stor motstand også blant studenter, sier generalsekretær i Actis Mina Gerhardsen til Universitas.

Ester Nafstad, leder av organisasjonen Normal, som støtter legalisering, mener derimot at tallene viser at norske studenter er på gli.

– Jeg synes at 27 prosent er et ganske høyt tall og prosentandelen studenter som støtter legalisering er høyere enn ellers i befolkningen. Jeg tror tallet kommer til å øke og om fem-seks år håper jeg at 50 prosent av befolkningen vil være for en legalisering, sier hun.

FORSKNING: - Ungdom får ikke lavere IQ av cannabis