Det er fredag formiddag, og Fairytale (tidligere & cupcakes) er det stapppfullt. Det summer av stemmer rundt bordene i hele lokalet. Bak disken går det i høyt tempo.

– Da vi publiserte beskjed om endringene på Facebook før jul ble det ramaskrik. Vi tenkte “Herregud, hva er det vi gjør?”, sier daglig leder Christina Ekseth.

Positive tilbakemeldinger

Sammen med samboer Kim Bjerkmo har hun eid og drevet Fairytale, tidligere Fairytale cupcakes, i syv år. Nå var det på tide med en forandring, og over nyttår forsvant cupcakes-ene fra disken.

– Nå satser vi på porsjonskaker og makroner. Det gjør at vi står litt friere og får utfordret oss selv litt mer, sier Ekseth.

Utvalget vil variere fra dag til dag, men paret viderefører flere av cupcake-smakene, som for eksempel red velvet, sitronterte og nougat. Så langt har de fleste vært positive, selv om noen har snudd i døra.

– Det er nesten tomt for makroner nå, selv om jeg fylte opp i morgest. Det går unna, sier Ekseth.

Red velvet før og nå

Blant de som er ute for å spise lunsj denne fredagen er student Marthe Bodahl Lunde og moren, som er på helgebesøk.

– Jeg ble litt skuffa da jeg så at de ikke hadde cupcakes, men det funker likevel, sier Lunde.

Hun har vært innom én gang før, mens de fremdeles hadde cupcakes. Både den gang og da ble det red velvet.

– Den var veldig god. Og så kanskje litt mer delikat ut nå.

Ikke tid til ferie

Ekseth tror kakene vil bli bedre og bedre framover. Ørsmå forskjeller gir store utslag når man baker, og de brukte flere år på å perfeksjonere cupcakes-oppskriftene.

– Når jeg ser bilder av de første cupcakesene må jeg fnise litt. Men da synes jeg jo de var kjempefine! Vi har en stadig utvikling, og sånn blir det sikkert med kakene også, sier hun.

Ekseth og samboer Bjerkmo har jobbet hardt for å få Fairytale til å gå rundt. Likevel er det ikke noe annet de kunne tenkt seg å gjøre.

– Vi har jobbet 12 timer hver dag, seks dager i uka i syv år. I fjor hadde vi ti dager ferie. Men det er noe vi brenner for og som vi synes er bra. Vi startet ikke dette for å bli rike, sier Ekseth.