Det sier Bård Rasmussen. Siden 2004 har han jobbet i serveringsbransjen, og da Per Viderup åpnet Persilleriet i 2005, var Rasmussen hans første ansatt.

– Det er gøy å jobbe med grønnsaker, og etter såpass mange år innenfor akkurat det føles det naturlig å fortsette den veien, sier han.

Måtte gripe sjansen

Etter flere år som kokk på Festningen, hvor han fikk prøve seg som à la carte-kokk, ville Rasmussen ha en litt roligere hverdag igjen. Samtidig så Persilleriet etter produksjonskokk og han gikk tilbake til sin gamle arbeidstaker.

I juni ble det imidlertid bestemt at Persilleriets avdeling i Erling Skakkes gate skulle legges ned. Da tenkte Rasmussen at han måtte gripe sjansen.

Etter å ha jobbet mange år med grønnsaker, ville Bård satse videre på det. Foto: Synne Mauseth

– Hvis jeg skulle satse på noe eget, så måtte det bli nå.

I midten av september ble foretaket Erlings Grønnsaksmat etablert.

– Men selve plassen heter Erlings. Da jeg jobbet her sa vi alltid «Persilleriet på Erlings», fordi det ligger i Erling Skakkes gate. I tillegg ville jeg ha et enkelt navn, forklarer Rasmussen.

Vegansk mat

Erlings skal med andre ord inn i de gamle lokalene til Persilleriet, og Rasmussen har overtatt det meste av utstyret som allerede var der.

– Jeg er bare en vanlig fyr som hittil har vært arbeidstaker. Læringskurven blir nok veldig bratt, sier Rasmussen og ler.

I likhet med Persilleriet, skal også Erlings ha fokus på vegansk mat.

Erlings skal ligge i de gamle lokalene til Persilleriet i Erling Skakkes gate. Foto: Synne Mauseth

– Det blir frokost, lunsj og pizza. Jeg har lenge lekt med tanken om å lage vegansk pizza, så da skal jeg dykke dypere ned i akkurat det.

Menyen er allerede satt, og Rasmussen ser for seg å åpne opp før året er omme og når serveringsbevillingen er godkjent.

- Litt galskap

Å åpne midt under en pandemi ser han ikke nødvendigvis mørkt på.

– Det er kanskje litt galskap å åpne noe nytt akkurat nå. Bransjen sliter, men samtidig er det flere som satser. Om man skal overleve tror jeg det handler mye om timing og flaks.

Driveren ser for seg en rolig start, men håper at han blir tatt godt imot av byens befolkning.

– Det blir nok både utfordrende, spennende, morsomt og slitsomt. Å drive for seg selv er tøft til tider, men det skal også bli godt med den friheten det forhåpentligvis gir meg, sier Rasmussen, som skal jobbe alene på Erlings til å begynne med.