- Jeg har et stort hjerte for å «ta ut det lille ekstra». Jeg liker å gjøre grep som kan skille oss ut fra de andre butikkene, og som gjør at kundene tar gode og sunne valg i løpet av handleturen.

Det sier Mathias Hybertsen (23) fra Trondheim. Han ble nylig kåret til Årets frukt- og grøntambassadør under NM i frukt og grønt, arrangert av nettopp Opplysningskontoret for frukt og grønt.

- Beskjeden mann med stor påvirkningskraft

- Han er en beskjeden mann – med stor påvirkningskraft. Det er ikke rart at denne mannen får hyppig besøk fra frukt og grønt-ansvarlige fra andre butikker, som kan ta lærdom med seg hjem. Mange i kjeden får glede av inspirasjonen han deler, både i butikken og på sosiale medier, lyder deler av begrunnelsen fra juryen.

- Det føles utrolig bra å motta en slik pris, og en veldig stor bekreftelse på at det gjøres en god jobb med frukt og grønt i butikken. Vi er et godt team, så jeg er heldig som har gode kollegaer som gjør hverandre gode, sier Hybertsen.

NM i frukt og grønt er blitt arrangert i 13 år på rad, og i år var det Mathias Hybertsen som vant pris.

Forrige runde i vår serie om unge jobbtalenter, snakket vi med Kristoffer Saksvik (26) som bestemte seg for å starte opp for seg selv da arbeidsplassen hans ble lagt ned.

Slik svarer Mathias Hybertsen på våre spørsmål om jobb og karriere:

Hvor jobber du, og hvilken stilling har du?

- Jeg jobber på Rema 1000 Byåsen Butikksenter, som nestkommanderende (NK), og som frukt og grønt-ansvarlig.

Hvilken utdanning har du?

- Videregående skole med generell studiekompetanse, og har fullført deltidskurs innen ledelse på BI.

Hvordan fikk du jobben du har i dag?

- Jeg ble rekruttert via min eldre bror som jobbet her tidligere.

Hva var din aller første jobb, og hvor gammel var du da du fikk den?

- Dette er min aller første jobb, og jeg startet her da jeg var 17 år.

Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

- Kommer ikke på noen stor tabbe … Men jeg har et mål om at vi aldri skal stå utsolgt for varer vi kunne ha skaffet. Så de få gangene de har skjedd, har vel det vært en tabbe kan man si.

Slik var stemninga da Rema-butikken på Byåsen Butikksenter fikk pris for landets beste frukt- og grønt avdeling i fjor. På bildet: Kjøpmann Børge Stamnes, Alex Ebranian og Mathias Hybertsen. Foto: Richard Sagen

Hva er det som motiverer deg i arbeidshverdagen din?

- Kundene inspirerer meg veldig. Det å få gode tilbakemeldinger fra fornøyde kunder som opplever avdelingen som fristende og med gode kvalitetsvarer, gir meg enda mer motivasjon til å fortsette den jobben som legges ned i frukt og grønt-avdelingen.

Hva er det morsomste du har opplevd i jobbsammenheng?

- Det morsomste må være da vi mottok prisen for Norges beste frukt og grønt-avdeling i NM i frukt og grønt i fjor! Det ga oss mer motivasjon til å fortsette den jobben vi legger ned i den avdelingen, og vi fortsatte å søke etter grep som kunne løfte avdelingen enda høyere!

Hva er den største utfordringen med å være ung i arbeidslivet – og hva er fordelen?

- En utfordring kan være erfaring. Jeg opplever at i løpet av seks år her på Rema Byåsen så tar jeg med meg nye ting hele tiden som jeg lærer av. Og det er nok mye mer jeg kommer til å lære i årene framover også!

Hva er dine beste tips for lykkes i arbeidslivet?

- Mine beste tips for å lykkes i arbeidslivet er å være nysgjerrig, vær mottakelig for tips fra andre og ikke gi deg om du møter litt motgang. Legger du ned mye innsats og står på vil det gi resultater og lønne seg til slutt!

Hvor ser du deg selv om ti år?

- Om ti år så ser jeg meg selv som kjøpmann i en Rema 1000-butikk, som jeg driver sammen med min samboer.