Statistikk lagt fram av Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no denne uka, viser at det i hele fjor ble solgt 5568 boliger i Trondheim – 3,7 prosent flere enn i 2019. Medianboligen i Trondheim koster nå 3 196 969 kroner.

For studenter og andre unge som ønsker å komme seg inn på boligmarkedet kan dette være en høy sum. Er det fortsatt mulig å finne leiligheter i Trondheim som koster under to millioner kroner?

– Hundrevis i året

Absolutt, ifølge eiendomsmegler Ole Sundnes i Heimdal Eiendomsmegling.

– Du kan få en flott leilighet i Trondheim for under to millioner kroner. Som regel vil dette være arealeffektive leiligheter med ett soverom, eller en sovealkove. De er ofte mellom 25 og 40 kvadratmeter, men i områdene utenfor sentrum kan du også få større leiligheter til nevnte pris, mener Sundnes, og legger til at man også kan får kvaliteter som vedfyring, balkong og parkeringsmulighet.

Eiendomsmegler Ole Sundnes i Heimdal Eiendomsmegling sier at det vil komme ut flere leiligheter i prisklassen mot sommeren. Foto: Heimdal Eiendomsmegling

Fredag formiddag ligger det 27 leiligheter med en totalpris på under to millioner kroner ute til salg i Trondheim på finn.no. Ifølge Sundnes vil tallet endre seg i tiden framover.

– Det selges flere hundre leiligheter i året for under to millioner, og det vil til enhver tid være alternativer. Du kan merke deg at denne priskategorien har større volum i markedet i perioden vår til sommer. Antall leiligheter ute for salg vil nok øke helt til sommeren er over. Vanligvis vil det være rolig i dette segmentet fra sen høst til vinteren er over.

De billigste leilighetene

Av de 27 leilighetene, ligger kun tre av dem i sentrum.

Den ene leiligheten ligger på Lademoen, og har en prisantydning på 1 090 000 kroner. I tillegg kommer fellesgjelda på 409 023 kroner, som gjør at den 21 kvadratmeter store studioleiligheten får en totalpris på 1 500 155 kroner.

Leiligheten i Østersunds gate er 21 kvadratmeter. Foto: DNB Eiendom

Leiligheten med høyest totalpris i sentrum, ligger i Stadsing Dahls gate. Den er 27 kvadratmeter stor med sovealkove og har en totalpris på 1 759 462 kroner.

Leilighet på Møllenberg med sovealkove. Foto: Heimdal Eiendomsmegling

Er du villig til å bevege deg utenfor sentrumskjernen er det mulig å finne større leiligheter i samme prisklasse. Boligen på Sverresli har en prisantydning på 990 000 kroner. Med fellesgjeld blir totalprisen 1 755 179 kroner. Leiligheten har et bruksareal på 44 kvadratmeter og balkong.

Leiligheten i Sverre Hassels vei ligger har også eget soverom. Foto: Eiendomsmegler 1

Av de 27 leilighetene i prisklassen ligger åtte i Trondheim Vest og to i Trondheim Sør. Aller flest finner vi i Trondheim Øst.

– Tålmodighet er nøkkelen

– Hvor mye må man opp i pris dersom du skal ha mer å velge i?

– Slik finn.no ser ut nå, får man mellom 20 og 25 prosent flere leiligheter å velge mellom per 100 000 kroner i budsjett etter passerte to millioner. Det vil være betydelig mye mer å velge mellom når vi nærmer oss sommeren. Tålmodighet er ofte nøkkelen for å finne riktig objekt, sier Sundnes, og legger til:

– Tar man kontakt med en megler som selger mye i området man ønsker å bo, kan man få tips om leiligheter i forkant av utleggelse. Det koster ingenting å spørre om råd, og det kan lønne seg når man skal gjøre en såpass dyr investering.