For ei uke siden åpnet restauranten i tredjeetasjen på Trondheim Torg. Bak disken står Rocky smilende.

- Jeg har jobbet på Thai Thai på City Lade i omtrent et år, og nå jobber jeg her og driver opplæring, forteller han når Trd.by stikker innom fredag.

Første kom for ti år siden

Thai Thai baserer seg på mat fra Thailand, med blant annet vårruller, nudler og rekechips. Den første Thai Thai-restauranten åpnet i Steinkjer for ti år siden, og den samme restauranten har nå flyttet inn på Amfi-senteret.

- I 2014 åpnet vi på City Lade, og nå har vi også åpnet en på Trondheim Torg, forteller lederen for alle Thai Thai-restaurantene, Ammika Omsomtit.

- Hva gjorde at dere ville til Trondheim Torg?

- Det er mange folk som bruker senteret, og så ønsker vi at så mange som mulig skal få smake thai-mat, forteller hun til Trd.by.

Rocky har jobbet på Thai Thai på Lade i omtrent ett år. Nå jobber han på Trondheim Torg og driver med opplæring av de nye ansatte. Foto: Ina Sand Solli

Unna trafikk og støy

Restauranten har åpnet i et lokale der det også tidligere har vært matsted med asiatisk mat. Trd.by tok kontakt med Svend Asle Eggen for å finne ut hvilke utfordringer man møter som restaurant inne på kjøpesenter. Han er førstelektor ved Intitutt for markedsføring på Handelshøyskolen BI i Trondheim.

- Det er først og fremst at de må forholde seg til kjøpesenterets åpningstider. Hvis noen for eksempel vil ha asiatisk mat på kveldstid, må de gå til de som ligger i sentrum fremfor de inne på kjøpesentrene som er stengt.

Han sier videre at restauranter inne på sentre derfor må finne ut hva de skal satse på, om de satser på frokost, lunsj eller middag. Dette er noe Eggen har jobbet med tidligere, og han har blant annet laget undersøkelser for å finne ut hva folk savner på kjøpesentre.

- Men drar man noen fordeler av å være inne på kjøpesenter?

- Ja, helt klart. Kunder på kjøpesenter savner fort et sted for å komme seg unna trafikk og støy. Kjøpesentrene har blitt mye flinkere til å legge til rette med litt duppeditt-butikker for menn, men det er ikke så lenge siden vi så menn som halvsov i korridorene mens konene var på handletur.

Eggen sier at et matsted som Thai Thai dermed kan gi rom for en pause om selve kjøpesenter-opplevelsen blir for klaustrofobisk.

Omsomtit selv foretrekker at restuarantene hennes befinner seg på kjøpesentre.

- Den første Thai Thai-restauranten hadde vi i Steinkjer sentrum, men det gikk mye bedre da vi flyttet inn på Amfi-senteret, forklarer hun.

Susann Lian (15), Martina Haga (15) og Tiril Hallem (15) var veldig fornøyd med maten. - Vi kjenner til Thaithai fra Levanger og Steinkjer. Vårrullene var kanskje litt bedre her. Foto: Ina Sand Solli

- En thaibølge

Ellers sier professor Eggen at han registrerer at vi har en thaibølge når det gjelder matservering, og viser til blant annet at thaimat-vogner har erstattet pølsevogner.

- Kanskje er det bra. Dette er jo mat vi nordmenn har godt av. Kylling, mager svin og wokking av grønnsaker, reflekterer han.

Vi spør Rocky i disken.

- Hvorfor er asiatisk mat så populært blant nordmenn om dagen?

- Jeg vet ikke med asiatisk mat, men når det gjelder thaimat så er det nok smaken og det at vi bruker mye grønnsaker, sier han innimellom arbeidet på restauranten.

SJEKK UT DETTE: Trd.by søker unge, engasjerte stemmer!

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook