- Å vinne er noe jeg har hatt som mål helt siden jeg visste at håndbak var en sport. Målet om å bli verdensmester har vært der lenge, sier 18-åringen.

Har trent hardt

Eirik er til daglig snekkerlærling. På fritida trener han målrettet for å være best i håndbak.

- Det er mye forskjellig trening - mye underarm, fingerstyrke, biceps og triceps. Jeg har et systematisk treningsprogram, som jeg har vært flink til å holde. De siste fire årene har jeg trent fem ganger i uka, forklarer han.

Det ga resultater under VM i håndbak, som gikk av stabelen i Polen 6. - 8. desember. Etter flere kamper tok trønderen til slutt en gullmedalje i sin klasse - både i høyre og venstre arm.

Eirik trener målrettet fem ganger i uka for å bli best. Foto: Privat

Adresseavisen skrev i sommer om Bjerkadal som da hadde vunnet fire NM-titler og kongepokal. Nå kan han også smykke seg med verdensmester-tittelen.

- Det var helt ubeskrivelig å vinne. Jeg har ikke tenkt på noe annet de siste årene. Når jeg bestemmer meg for noe, gjør jeg hva som helst for å klare det. Det er en god følelse å være nummer en, sier han.

Fortsetter å trene

Eirik er med i KK-67 som er en kombinert vektløfter- og håndbak-klubb i Trondheim. Ifølge 18-åringen er det rundt 20 personer som driver med håndbak i byen.

Allerede før han var klar over at håndbak faktisk var en sport, har han trent for å bli sterk i det.

- Da jeg var liten brøyt jeg masse med pappa, og da jeg gikk i sjette klasse klarte jeg å slå de fleste lærerne, sier Eirik og ler.

Håndbak er definitivt noe han kommer til å fortsette med.

- Jeg kan drive med dette resten av livet. Jeg elsker å trene, og skal fortsette med det, forklarer han.