Vil bygge igjen denne plassen

Venstres Trond Åm ønsker at Skipakrok-plassen innlemmes i Kjøpmannsgata 38 igjen, slik at det kan bygges et bolig- og kontorbygg her. Foto: SVEIN ÅGE STENKLØV, ADRESSEAVISEN

- Skipakrok har aldri fungert som en plass eller byrom. Skulpturen tar all plassen, og den verneverdige gården i Kjøpmannsgata 36 blir stående og forfalle, sier Åm, som sitter i bystyret for Venstre.

I et privat forslag går Åm inn for at plassen Skipakrok og Kjøpmannsgata 38 omreguleres, slik at Skipakrok blir en del av eiendommen i nummer 38 igjen.

Les mer på adressa.no.

Flere etterlyser fagbrev enn mastergrader

Mens annenhver NHO-bedrift tror de kommer til å ansette personer med fagkompetanse innen håndverk de neste fem årene, svarer hver fjerde at de regner med å ansette noen med mastergrad.

Tallene kommer fram i NHOs kompetansebarometer, basert på en spørreundersøkelse blant organisasjonens over 20.000 medlemsbedrifter. 26 prosent av bedriftene svarte på undersøkelsen, skriver Adresseavisen.

– Vi må være veldig tydelige på behovet for fagarbeidere fremover, for det blir ikke mindre. Tvert imot. Og foreldrene må også ta et ansvar for å motivere sine unge håpefulle til å ta fagbrev, sier regiondirektør Merethe Storødegård i NHO Trøndelag.

Kina tvangsflytter 9.000 mennesker i søk etter romvesener

Leting etter romvesener gjør at 9.110 mennesker i Pingtang og Luodian i Guizhou-provinsen sørvest i Kina må tvangsflyttes innen september. Myndighetene skal bygge verdens største teleskop på stedet.

Teleskopet slår det nåværende største teleskopet i verden, Arecibo-observatoriet på Puerto Rico, ned i støvlene. Arecibo har en diameter på 300 meter. Kinesernes nye prosjekt Aperture Spherical Radio Telescope (FAST) får en diameter på en halv kilometer.

De 9.110 beboerne som i dag er bosatt der teleskopet skal bygges, må tvangsflyttes på grunn av de enorme elektromagnetiske bølgene som teleskopet vil skape i en omkrets på 5 kilometer.

Hver beboer som tvangsflyttes, får en kompensasjon på 12.000 yuan, om lag 16.000 kroner.

Nye voldsvideoer spres på nett

Voldsvideoene som deles på Facebook viser to ulike hendelser fra parkeringskjelleren til Kimen kulturhus i Stjørdal, og er filmet i januar.

- I den ene videoen er det snakk om konkrete slag med knyttet neve mot hodet til offeret. Han trygler samtidig om å ikke bli slått. To av de involverte voldsutøverne er med på begge hendelsene, men det er ulike offer. Dette er stygge voldshendelser, sier politioverbetjent Arne Henrik Ulvin ved Stjørdal lensmannskontor til adressa.no.

De involverte ungdommene er gutter i slutten av ungdomsskolealder eller tidlig videregående. Alle er under 18 år. Lensmannen frykter det kommer flere lignende saker fremover.

Steinkjermann kjøpte 1,5 liter Sprite, fikk sprit i stedet

- Jeg ser selvsagt det humoristiske i det. Men dette kunne fått alvorlige konsekvenser hvis en unge hadde kjøpt flaska, sier Sondre Berg Finstad (20) til Trønderavisa, som var de som først omtalte saken.

Mandag kveld var Finstad innom sin lokale Coop Extra-butikk i Steinkjer for å kjøpe en 1,5-liters flaske med Sprite.

Vel hjemme oppdaget han at det forseglingen var brutt og at det ikke var kullsyre på flaska. Han bestemte seg derfor for å bytte den dagen etter.

Før han rakk det, fant Finstads 12 år gamle lillebror flaska i kjøleskapet. Han syntes den luktet rart og viste den til sin mor, som fastslo at innholdet var vodka.

Spriten viste seg å være returvarer etter et bryllup helga før.

Sprite-flaska skal ha blitt brukt til å samle småskvetter fra vodkaflasker, og deretter ha blitt feilaktig plassert i kassen med drikkevarer som skulle i retur til butikken, skriver Trønderavisa.

Assisterende leder på Coop Extra Hilde Kristin Vist beklager på det sterkeste episoden, og lover å skjerpe rutinene.