Tirsdag klokken 09.20 er det dags for immatrikulering ved NTNU. Som vanlig skjer det på den store gressplenen rett bak hovedbygningen på NTNU Gløshaugen.

- Det er den mest praktfulle ramma på det som blir en stor dag for mange, sier rådgiver Stein Mortensholm i kommunikasjonsavdelingen ved NTNU.

Lik trd.by på Facebook

Jazz-stjerneskudd

Det er studentkorene som sparker i gang det hele på tirsdag.

- Til sammen skal hundre sangere fra studentkorene starte seremonien, sier Mortensholm.

Deretter blir det taler fra blant annet rektor Gunnar Bovim og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Det blir selvsagt også kulturelle innslag for å få opp stemningen på plenen.

- Vi har hatt en del fremragende musikere, som har vært innom jazzlinja vår. Blant annet Emilie Nicolas og Highasakite har røtter fra jazzlinja. En av dem vi har stor tro på nå er Rohey, som skal spille på immatrikuleringen, sier Mortensholm.

8300 nye studenter

Det blir også selvfølgelig en del stands på området, som gir deg en oversikt over hva Trondheim har å by på. Det ryktes også at trd.by blir å se på immatrikuleringen.

Han sier at de venter 8300 nye studenter i år. For mange av dem betyr også immatrikuleringen starten på fadderperioden.

- Vi håper de får en god start på en god studietid. Så håper vi at de får mange nye venner og gode minner her hos oss, og at immatrikuleringen kan være en del av det, sier Mortensholm.