Flytter 14 000 studenter

Tirsdag lekket kunnskapsministeren nyheten om at utrederne mener samfunnsnytten av å samle NTNUS campus i Trondheim er større enn kostnadene.

I dag kommer rapporten som har kvalitetssikret campusplanen.

Sier Regjeringen ja til NTNUs campusplaner, blir det tidenes flytting i Trondheim med 14 000 studenter og 1500 ansatte. Les mer om flytteplanene på adressa.no (PLUSS).

Mottok 40 kilo hatbrev

I går ble Mari Boine, Inger Lise Rypdal, Jan Garbarek og Ole Paus innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Men sistnevnte har ikke bestandig vært like populær i Norge. Adressa.no skriver at Paus fikk NRK fikk 40 kilo hatmail etter at han fremførte «Satan Lever» på kanalen.

Les mer om innlemmelsen på adressa.no.

RBK har sagt nei til 50 millioner

Ifølge VG.no har Rosenborg kunne ha solgt spillere for minst 50 millioner kroner denne sommeren.

Spillerne det er snakk om skal være Pål Ándre Helland, Alexander Søderlund, Jørgen Skjelvik og Ole Sælnes, skriver VG.

Spylte penis ned i do

Japansk politi har pågrepet en mann som skal ha kappet penis av en advokat, for deretter å spyle den ned i toalettet, skriver NTB.

Ifølge japanske medier stormet 24 år gamle Ikki Kodukai inn på advokatens kontor væpnet med en hagesaks og gjorde kort prosess med kjønnsorganet hans.

Motivet for ugjerningen skal ha vært sjalusi og hevn over at den 42 år gamle advokaten angivelig hadde hatt et forhold til kona hans.

Ifølge en talsmann for politiet slo Kodukai først ned offeret, før han rev buksene av ham og kappet av mannens penis med hagesaksen.

Kodukai ble pågrepet kort tid etter overfallet og fortalte i avhør at «han spylte det han hadde kappet av ned i toalettet», forteller talsmannen.

Kraftige kamper øst i Ukraina

Ukrainske regjeringsstyrker og prorussiske separatister utvekslet kraftig artilleri-ild torsdag, til tross for at våpenhvilen forbyr bruk av slike tunge våpen ved fronten, skriver NTB.

Ifølge Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), som har observatører i Øst-Ukraina, var torsdagens kamper de hardeste siden Minsk-avtalen ble inngått i februar.