Bilde av fletta har siden midten av november blitt delt av flere. Blant annet har amerikanske Birchbox med 585 000 følgere og Oribe med 180 000 følgere repostet innlegget, og høstet likes på vegne av den unge frisøren i Trondheim.

Fletta ble lagt ut på arbeidsplassens instagramkonto, og deretter ble den repostet både i inn- og utland. Også Min Mote har siden omtalt fletta.

- Dette synes jeg er veldig artig. Det gjør at jeg får lyst til å finne på noe nytt og spennende som også kan ta av, sier Oda Haukli til Trd.by.

Oda Haukli synes det er motiverende at fletta hennes ble lagt merke til i sosiale medier. Foto: Privat

Hadde litt ledig tid

- Det er litt rart egentlig. Det var ei ganske kjapp flette som jeg lagde siden vi hadde litt ledig tid på jobb.

Hun forklarer at hun gikk på Pinterest for å få inspirasjon.

- Hvor lang tid bruker du på fletta?

- Jeg kan få den til på 20 minutter. Det er noe småpirk som tar litt lengre tid.

Hun legger til at den ikke er forbeholdt de proffe og at den ikke er så vanskelig om man kan å flette fra før.

Haukli har vært lærling i litt over et år på Stas hår og bryn i Midtbyen. Hun har også sin egen instagramkonto der hun poster bilder av frisyrene hun lager.

- Hvorfor tror du akkurat denne fletta ble så populær?

- Jeg tror kanskje det kan være fordi den ser komplisert ut, men så er den veldig enkel, sier jenta som opprinnelig kommer fra Støren.

Mer fra frisørene: Det de øver på står kanskje ikke i læreboka ennå

Oppskriften på Oda-fletta

Haukli deler gjerne oppskrifta på fletta, slik at flere kan få teste den.

Steg en: For at en frisyre skal hold lenge er det viktig å starte med et godt utgangspunkt. På denne frisyren starter jeg med å føne inn volumprodukter og varmebeskyttende med litt hold. Så lager jeg litt bølger for å få mer tekstur i håret.

Steg to: Finn skillen på midten, slik at flettene blir like store på begge sider. Ta med mer hår i begynnelsen, da blir fletten liggende inntil hodet. Ta med hår fra undersiden helt til du kommer over ørene. Deretter kan du flette en vanlig fiskebensflette uten å ta med ekstra hår.Fest begge flettene med strikk og dra ut fletten for å få den større og mer rufsete. Tupperer litt på krona for å få litt volum. Så tar du flettene i front og litt hår fra bakhodet i en hestehale. Da kan du flette den siste fiskebensfletten som henger ned fra de to andre flettene

Steg tre: Når man fletter fiskebensflette har man alltid to deler. Ta ut en liten del på yttersiden av den ene delen og legger under og inn til den andre delen. Dette gjør du også på den andre siden, slik fortsetter du helt til du blir fornøyd.

Finishen:

Jeg må ha små detaljer i fletten. Her har jeg ikke dradd håret helt ut når jeg skulle feste strikket, da får frisyren en litt mer spennende avslutning.

Fiks ferdig: Jeg har dradd ut alle flettene for å få mer volum og tekstur i hele fletten. I midten der alle tre flettene møtes har jeg skjult alle strikk og spenner ved å surre hår som jeg finner bak fletten. Da får fletten et litt renere, men samtidig litt kulere resultat.

Bli flettefin i jula:

Fletter har vært i vinden ei god stund, og sosiale media er plassen for å finne mange fine oppskrifter. Her et utvalg av nye oppskrifter som har poppet opp i løpet av høsten og vinteren.

Denne passer nok til de som liker et mer rotete uttrykk, og er enkel å lage.

Denne passer de med masse hår å ta av, eller flittige brukere av extensions. Enkel og fort gjort, for en variasjon på julefestene.

Mener du sterkt om noe? Sjekk ut dette: Trd.by søker unge, engasjerte stemmer!