- Da jeg fikk vite at jeg var først ble jeg helt satt ut, og kunne ikke tro at det var sant. Det har vel ennå ikke gått helt opp for meg at jeg vant. Det føles helt uvirkelig, sier Madslien til Adresseavisen.

Jørgen Madslien fra Oslo studerer bygg og miljøteknikk på NTNU i Trondheim. Han har brukt et hundretalls timer til sammen på spillet, og 4, 5 timer på selve finaleoppgaven.

Dette var kjapt nok til å dra i land førsteplassen og et reisegavekort på 25 000 kroner.

Følg trd.by på Facebook

Tester kunnskap om bistand

Han forteller at det var morsomt å delta i konkurransen, og få mulighet til å utfordre seg selv med nye koder og oppgaver.

- Selv om det var noen timer hvor man satt og rev seg i håret i frustrasjon var det ingenting sammenliknet med mestringsfølelsen som kom ved å løse en vanskelig oppgave, sier han.

Spillet tester folk i kunnskap om norsk bistand i verden. Kodemaker Petter Amundsen har rollen som skurken som stjal hele det norske bistandsbudsjettet. Spillerene blir tatt med på en reise gjennom flere utviklingsland Norge gir bistand til, og må knekke svært tøffe koder for å få tilbake pengene.

- Det var interessant og lærerikt å lære mer om bistand gjennom å delta i konkurransen. Man forstår hvor privilegert og heldig man er som bor i Norge, sier Madslien.

Tusenvis tok utfordringen

Hele 44 800 nordmenn har tatt utfordringen siden 6. april. Bare 1100 personer klarte å løse alle oppgavene fram til finalen.

- Det er tydelig at spillet har engasjert mange, og vi er svært fornøyde med at så mange har tatt utfordringen, sier kommunikasjonsdirektør i Norad, Eva Bratholm. Foto: NORAD

- Det er tydelig at spillet har engasjert mange, og vi er svært fornøyde med at så mange har tatt utfordringen. Samtidig har mange lært mye om hvordan norsk bistand bidrar til utdanning og jenters rett til skolegang, sier kommunikasjonsdirektør i Norad, Eva Bratholm.

Det er fortsatt mulig for kodeknekkere å bryne seg på den vanskelige finaleoppgaven her.

OVERSIKT: Se hvilke studier som flest vil studere ved NTNU