Den kjente filmregissøren forteller at han selv har vært stor Marvel-helt opp igjennom årene, men at han nå synes det er blitt for mange superheltfilmer – noe som går på bekostning av andre sjangere. Han mener også at skuespillerne i disse filmene ikke kan kalles «ekte» filmstjerner. Det uttalte han i komiker Tom Seguras podkast, «Your Mom's House», som han nylig gjestet.

– En del av «Marveliseringen» av Hollywood er alle disse skuespillerne som er blitt kjent for å spille disse karakterene. Men de er ikke filmstjerner. Captain America er stjernen. Thor er stjernen. Jeg er ikke den første som sier dette, men det er karakterene i filmseriene som er stjerner, sier han.

Tarantino fikk svar på tiltale av skuespiller Simu Liu fra filmen «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings», som påpeker at Hollywoods «gylne æra» stort sett var forbeholdt hvite skuespillere.

«Jeg er stolt av å jobbe med et filmselskap som har gjort en innsats for å forbedre mangfoldet i film ved å skape helter, som gir kraft og inspirasjon til mennesker fra alle bakgrunner,» skrev han på Twitter.

Tarantino er ikke den første filmskaperen som har meninger om Hollywoods superheltfilmer. I 2019 ertet Martin Scorsese på seg mange da han uttalte at sjangeren kan sammenlignes med en fornøyelsespark.