- Det sto en klovn utenfor vinduet. Jeg ble veldig redd. Det lignet en djevelklovn, sier hun.

Hendelsen på Tonstad føyer seg inn i rekken med lite morsomme klovner - såkalte «Killer-clowns» - som nå skremmer barn og voksne rundt om i hele landet . Politiet i Trondheim fikk flere meldinger om slike klovner tirsdag kveld. Først fra Ugla i 19.15-tiden, og like etterpå fra Tonstad, der Mona Christin Tråsdahl bor.

Følg trd.by på Facebook

Sendte hundepatrulje

- Meldingen fra Tonstad gikk ut på at tre klovner med øks og slegge skremte barn. Vi sendte to patruljer til stedet - blant annet en hundepatrulje, men klovnene ble ikke påtruffet, sier operasjonsleder Kirsten Bergstrøm ved Trøndelag politidistrikt.

Hun opplyser at politiet de siste ukene har fått flere meldinger om slike klovner.

Flere: Tre slike klovner skal ha blitt observert på Tonstad tirsdag kveld. Politiet rykket ut, men fant ingen. Foto: MONA CHRISTIN TRÅSDAHL

Tråsdal var i ferd med å legge seg tirsdag, da hun hørte lyder utenfor huset sitt.

- Jeg trodde det var naboen som skulle ut og lufte hunden sin. Jeg slet med å sove etter å ha sett klovnen utenfor vinduet, sier 25-åringen, Hun kontaktet politiet etter å ha fått tatt et bilde.

- Klovnen som sto utenfor vinduet mitt hadde ikke noe i hendene, men naboene mine har sett klovner med både motorsag og pistoler. Det er sikkert snakk om lekepistoler. Jeg skjønner godt at barn blir redde av dette. Til og med jeg, som er 25 år, ble redd, fortsetter hun.

- Jeg slet med å sove etter å ha sett klovnen utenfor vinduet, sier Mona Christin Tråsdahl. Hun varslet politiet. Foto: Privat

Politiet sjekker mulig klovnetreff

Tråsdahl opplyser at det nå går rykter om at det skal være et klovnetreff på Tiller onsdag ettermiddag. Dette har også politioverbetjent Elisabeth Kalvøy, seksjonsleder for vakt og beredskap ved Heimdal politistasjon, fått meldinger om.

- Vi har fått tips fra flere foreldre om at det skal være klovnetreff på to steder i Tiller-området onsdag ettermiddag, og vi kommer til å oppsøkte disse stedene. Vi synes ikke noe om denne aktiviteten som skremmer barn. Når det kommer slike tips, så sjekker vi det derfor ut, sier Kalvøy.

Sjekker mulige klovnetreff: Politioverbetjent Elisabeth Kalvøy ved Heimdal politistasjon opplyser at de har fått tips om at det skal være klovnetreff på Tiller onsdag ettermiddag. Politiet vil sjekke dette. Foto: NILS TOLDNES

Klovner kan straffes

- Politiet godtar ikke at folk driver og skremmer folk. Det kan også være straffbart.

Det sier politiinspektør Per Morten Brobakke ved Trøndelag politidistrikt.

Hans kollega, politiinspektør Alf Rune Nilsen, opplyser at han har utarbeidet en liste over hjemler i straffeloven som kan ramme personer som kler seg ut som «killer clowns».

Ifølge denne oversikten kan «Killer clown»-aktiviteten være straffbar etter trusselbestemmelsene i straffeloven, dersom personer blir truet, terrorisert, trakassert eller skremt. Brudd på trusselparagrafen straffes med bøter eller fengsel i inntil ett år.

Klovnevirksomheten kan også rammes av paragrafene i straffeloven som omhandler «hensynsløs adferd» samt ordensforstyrrelse.

Flere: Tre slike klovner skal ha blitt observert på Tonstad tirsdag kveld. Politiet rykket ut, men fant ingen. Foto: MONA CHRISTIN TRÅSDAHL